Herodes blir «gentleman»

- Før dreiv jeg med å knuse tabuer. Nå er det ingen igjen... Så jeg måtte finne på noe helt annet, sier Herodes Falsk. Torsdag er han premiereklar på Scene West i Oslo.

Jesus og Maria Magdalena inntar et steinbrudd ved Grimstad i sommer, mens Herodes Falsk skal sørge for moroa helt på egen hånd på Scene West. Selv Tom Mathisen har forlatt ham... Kanskje fordi han er blitt «En Gentleman fra Drammen»?

- Nei, Tom er på ferie, han, gliser Falsk.

Han fikk kastet til seg tilbudet om å stå på Oslo-scenen solo i april måned, og hadde så mye upublisert materiale liggende at han ikke kunne si nei.

Hedersharry

I Drammen er enkelte sure på Falsk fordi de mener at han har gitt byen et harrystempel. Det tar han ikke tungt.

- Det er morsomt! Det går ikke an å fleipe med at Drammen er harry, for det er den jo... Forresten handler ikke forestillingen om Drammen, men om hvordan jeg som drammenser ser på verden. Dermed blir dette veldig annerledes enn det jeg tidligere har gjort, lover Falsk, og lufter et lite håp om at anmelderne har fått noe godt å spise og drikke før de kommer på forestillingen.

- Ellers mister jeg vel gård og grunn...

- På hvilken måte er forestillingen annerledes?

- Den er rett og slett mitt ærlige syn på hvordan dagens samfunn er blitt. Alle prøver å være rikere og tøffere enn de er, alle «ska' ha, ska' ha» og samler ting og status. Så det er vel blitt en slags satire. Satire med slegge, da, sier Falsk, som tar i så det holder denne gangen også.

Tabukødding

Han er kjent for å ha rufset med litt underbukse-, rumpe- og fisehumor. Et og annet tabu har han også knust.

- Jeg har kødda mye med tabuer, ja. Men nå er det ingen tabuer igjen. Odd Nerdrum maler folk som driter. Vanlige folk har sex direkte på TV. Andre skyter vilt rundt seg på gata. Dermed er ingen tabuer igjen. Bortsett fra ett.

- Og det er?

- Sannheten. Den folk bare snakker om over restaurantbordet, stille. Som at de er redde for å miste jobb og hjem og kjærring. Samfunnet er blitt verre og hardere. Da jeg begynte i bransjen for 30 år siden, tenkte jeg at når min generasjon tar over, så blir det bedre. Ha-ha-ha! Og så ble det helt motsatt. Derfor gjør jeg narr av min egen generasjon, materialistene. Men det skal bli dørgende moro likevel, slutter drammensherren.