- Heroin er det høyeste du kan rope om hjelp

Margreth Olin tror mange narkomane kan få den hjelpen de burde fått for lenge siden med gratis heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||TROMSØ (Dagbladet): I går viste Margreth Olin sin første spillefilm «Engelen» for Europas justisministre, som er i Tromsø for å diskutere hvordan man kan bekjempe vold mot kvinner og barn.

-Jeg håper at min film kan treffe dem et helt annet sted enn alle dokumentene og papirene, sier Margreth Olin.

For «Engelen» treffer hjertet. Den handler om ei jente, Lea, som vokser opp i et hjem fylt av vold, og som ender opp som avhengig av heroin. Det er hennes flukt.

Dokumentaren ble spillefilmFilmen «Engelen» skulle egentlig bli en dokumentar, og Margreth fulgte rusavhengige Pia i to år. Det ble i stedet en spillefilm om Lea, spilt av Maria Bonnevie.

- Plutselig befant jeg meg foran kamera og ble en del av filmen. Det ble viktigere for meg å redde Pia enn å lage film. Dette skulle bli filmen som blåste ut vinduene i det norske hus, som var Jaglands prosjekt på denne tida. Men det siste Pia trengte på dette tidspunktet var en bred kinolansering, sier Olin.

Hun sier filmen «Engelen» aldri hadde blitt til dersom hun ikke hadde møtt Pia.

-  Men det er ikke lenger hennes historie, jeg har løftet filmen bort fra Pia. Men hun har sett filmen, er glad for den, og opplever den troverdig og sann, sier Olin. - Disse barna sviktes hele livet-  Pia sa til meg at å begynne med heroin er det høyeste du kan rope om hjelp. I stedet låser samfunnet deg inne i fengsel, der ingen hører deg, sier Olin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer