- Heroin er det høyeste du kan rope om hjelp

Margreth Olin tror mange narkomane kan få den hjelpen de burde fått for lenge siden med gratis heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||TROMSØ (Dagbladet): I går viste Margreth Olin sin første spillefilm «Engelen» for Europas justisministre, som er i Tromsø for å diskutere hvordan man kan bekjempe vold mot kvinner og barn.

-Jeg håper at min film kan treffe dem et helt annet sted enn alle dokumentene og papirene, sier Margreth Olin.

For «Engelen» treffer hjertet. Den handler om ei jente, Lea, som vokser opp i et hjem fylt av vold, og som ender opp som avhengig av heroin. Det er hennes flukt.

Dokumentaren ble spillefilmFilmen «Engelen» skulle egentlig bli en dokumentar, og Margreth fulgte rusavhengige Pia i to år. Det ble i stedet en spillefilm om Lea, spilt av Maria Bonnevie.

- Plutselig befant jeg meg foran kamera og ble en del av filmen. Det ble viktigere for meg å redde Pia enn å lage film. Dette skulle bli filmen som blåste ut vinduene i det norske hus, som var Jaglands prosjekt på denne tida. Men det siste Pia trengte på dette tidspunktet var en bred kinolansering, sier Olin.

Hun sier filmen «Engelen» aldri hadde blitt til dersom hun ikke hadde møtt Pia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer