Heroindebatten

Sårbare rusmisbrukeres skjebne

blir utnyttet til å fremme saken.

Debatten om utdeling av heroin har

sporet av, henvder Anders Ulstein i rusfeltets samarbeidsorgan.

«Diamorfin (heroin) medfører ikke fysiske skadevirkninger. Profitt er det eneste som betyr noe for bakmennene, og heroin kuttes med alle slags skadelige stoffer. Den elendige livsstilen som følger med avhengigheten, sliter kraftig på. Det er kriminelt at et legemiddel som er svært billig og enkelt å produsere, ikke gis til dem som trenger det. Metadon og Subutex gir mange store selskaper fete lommebøker. Multi

«De narkomane må få hjelp. Men å dele ut gratis heroin er helt feil vei å gå. Subutex/metadon-prosjektet må bli bedre og lettere å komme inn i. Regelen om at de må ha vært narkomane i 15–20 år for å komme med, må bort.

ADHD mannen

«Den eneste reelle forskjellen mellom heroin og metadon er at metadon tas jevnere opp i blodet – den totale mengden rus er den samme. Så lenge man tillater opium til rusmisbrukere via metadon og Subutex, kan man gi opium via heroin også.

Mindi

«Heroin fins det ingen patent på, og ingen legemiddelselskaper som eier – og derfor er det utrolig billig.

trond

«Gratis heroin vil avkriminalisere misbrukere og dempe økonomisk kriminalitet. Vil man stoppe stigmatisering og kriminalisering, kan man få til et såpass bredt spekter av tiltak at vi slipper direkte pushing av Subutex eller andre medikamenter. Målet må være å stable alle mest mulig på beina.

Fiddler on the Roof