Herre i eget kulturhus

KRISTIANSUND (Dagbladet): I 16 år har Frode Alnæs (40) spilt med Dance With A Stranger i hver krok i Norge. Pengene har han brukt til å realisere en drøm: Et kulturhus i hjembyen. I natt ble han hyllet av musikervennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bølgene skvalper mot steinbrygga og Frode Alnæs (40) kikker fornøyd ut gjennom døra.

- Velkommen til Dødeladen, et av landets mest særegne kulturhus!

Det over 300 år gamle trehuset ytterst på bryggekanten i Kristiansund var overlatt til samme skjebne som de fleste andre gjennområtne treskur langs kysten - riving. Helt til Frode Alnæs og kona Anne Elisabeth Gjeldnes (37) bestemte seg for å ta saken i egne hender. De la den første millionen på bordet for å kjøpe «fjølhaugene», trommet sammen det de hadde av venner og startet et to år langt dugnadsarbeid.

Festet i natt

I går kunne de endelig gi hjembyen et nytt kulturhus, og som takk stilte byens toppledere, riksantikvaren, dugnadsvenner og musikerkollegaer opp for å hylle det stolte ekteparet.

Et ukuelige pågangsmot hadde gitt Innlandet en ny perle. Bydelen, som etter bruåpning med fastlandet for 36 år siden har opplevd en eneste lang nedtur, kunne endelig feire.

- Jeg husker den gangen det var liv og røre her. Butikker, posthus, nabokrangling og musikk. Nå skal vi få fart på sakene igjen, spøker en strålende fornøyd Frode Alnæs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer