<strong>AVVISER:</strong> Skuespiller Dustin Hoffmans advokat sier beskyldningene er «ærekrenkende løgner». Foto: NTB Scanpix
AVVISER: Skuespiller Dustin Hoffmans advokat sier beskyldningene er «ærekrenkende løgner». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nye #Metoo-anklager mot Dustin Hoffman

«Herregud, det føles som jeg har blitt voldtatt»

Tre kvinner har kommet med nye beskyldninger mot skuespilleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en rapport fra Variety, anklager tre kvinner den nå 80 år gamle skuespilleren Dustin Hoffman, for å ha seksuelt trakassert dem på 80-tallet. Hoffman har nå blitt anklaget for seksuell trakassering og overgrep av flere kvinner.

Manusforfatter Anna Graham Hunter har tidligere beskyldt han for å ha klådd på henne og seksuellt trakassert henne muntlig. Produsent Riss Gatsiounis har ifølge Independent sagt at Hoffman forsøkte å lokke henne med seg til et hotell, og like etter rapporten fra Variety, kom The Hollywood Reporter ut med anklager fra to nye kvinner.

Skuespilleren har ikke personlig uttalt seg om anklagene, men advokaten hans kaller de nyeste konkrete anklagene for «ærekrenkende løgner», skriver Variety.

Blottet seg for mindreårig

Cori Thomas som var 16 år da hendelsene skal ha skjedd, gikk i samme skoleklasse som Hoffmans datter Karina, og møtte Hoffman i 1980. Thomas sier til Variety at hun var lykkelig for at hennes store idol, Dustin Hoffman, tilbrakte tid med henne og Karina.

Seinere på dagen foreslo Hoffman, ifølge Thomas, at de tre skulle dra til hotellrommet hans.

Hoffmans datter skal ha dratt hjem for å gjøre lekser, og Thomas ble da værende igjen alene på hotellrommet til Hoffman mens hun ventet på at foreldrene skulle hente henne.

Etter å ha tatt en dusj, skal Hoffman ha kommet ut i rommet og latt håndkleet han hadde rundt livet, falle i gulvet.

- Det var første gang jeg så en naken mann, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg var kjempeflau, og det utnyttet han. Han tok seg god tid.

Hoffman skal så ha spurt 16-åringen om hun kunne gi ham en fotmassasje.

- Jeg visste ikke at jeg kunne si nei, så jeg gjorde det. Hele tiden sa han at han var naken og spurte om jeg ville se. Det som reddet meg var at telefonen ringte, og det var mamma som var nede i resepsjonen og skulle hente meg, forteller Thomas til Variety.

Gråt på do etterpå

Melissa Kester møtte Hoffman i 1987 da han spilte inn vokaler til noen av sangene i filmen «Ishtar». Kesters kjæreste jobbet med filmmusikken, og inviterte henne til studioet.

Den tredje gangen hun møtte Hoffman skal han ha bedt henne komme inn i studio med han.

Ifølge Kester tok han tak i henne og snudd henne rundt slik at de begge sto vendt mot personene utenfor i studioet.

- Mens han sang holdt han rundt meg og så puttet han hånda ned i buksa på meg og stakk fingrene inn i meg. Jeg føler meg skikkelig dårlig fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, så jeg bare sto der. Jeg frøs helt. Det er sjokkerende når noe sånt skjer deg, sier hun.

Ifølge Kester skal Hoffman ha hatt fingrene sine inni henne i 15 til 20 sekunder til opptaket var ferdig, og hun flyttet seg vekk fra han.

- Han lo litt. Så løp jeg ut og satte meg på do og gråt. Jeg tenkte: «Herregud, det føles som jeg har blitt voldtatt», sier Kester.

Uønsket oppmerksomhet

Den tredje kvinnen som ønsker å være anonym, var statist i filmen «Ishtar» da hun var 22 år gammel.

Kvinnen forteller at Hoffman inviterte henne til settet siste innspillingsdag. Da settet ble til en avslutningsfest ville hun dra, men Hoffman skal ha overtalt henne til å bli lengre.

Etter klokka 01:00 på natta skal Hoffman ha tilbudt kvinnen skyss hjem, men bilen ble raskt fyllt opp av andre mennesker fra settet.

Hoffman skal da ha sagt at de kunne legge seg bak i bilen, noe de gjorde.

- Jeg hadde på meg skjørt, og han tok bare hånda si og stakk fingrene rett opp og inn i meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Han smilte til meg. Jeg frøs. Jeg var utenfor kroppen min. Det var folk der og jeg var redd for at de skulle tenke at jeg var en hore hvis jeg sa noe. Han er jo Dustin Hoffman, sier kvinnen til Variety.

Hun forteller at hun også ble med Hoffman hjem den kvelden hvor han skal ha utført oralsex på henne, og seinere skal de ha hatt samleie.

Kvinnen sier at den første hendelsen bak i bilen var uten hennes samtykke, men at hun er usikker på den siste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer