Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Herregud, jeg angrer som en bikkje

Henrik Elvestad før han setter utfor en barnebakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld har humorprogrammet «Golden Goal» sesongpremiere, noe som betyr at vi får se programlederne Henrik Elvestad og Johan Golden på tv-skjermen igjen.

Der får vi blant annet se at 40 år gamle Henrik Elvestad prøver å slå tolvåringer i kombinert kretsrenn — iført skihopputøveren Anders Bardals gamle hoppdrakt, som Johan Golden fikk etter et tidligere intervju med Bardal.

Da han fikk øye på bakken, gikk det opp for ham hvor stor den egentlig var, i motsetning til det han hadde tenkt før han reiste opp dit.

- K40 hørtes så lite ut på kontoret, sa han under innspillingen.

Og deretter tok skrekken tak i ham.

- Jeg følte meg gammel, spesielt da jeg var den eneste som var redd for å hoppe i en 40 meter lang bakke, sier Elvestad til Dagbladet.

Ukomfortabelt Han har aldri vunnet noen idrettskonkurranser før, og dro derfor sammen med produksjonsselskapet til Trysil for å gjøre noe med det.

Dette tenkte komikeren at han ville oppnå ved å ikke være så kresen på hva man melder seg på av konkurranser, selv om han aldri hadde hatt hoppski på bena.

Det hele ble en ukomfortabel affære.

- 40 meter høres helt latterlig ut, men det er egentlig langt. Det var faktisk veldig skummelt å sitte på den bommen, skumlere enn jeg trodde. Jeg følte meg ikke bra i den gule hoppdressen, bare dum. Jeg er jo ikke profesjonell, og visste at utstyret ikke hjalp noe. Jeg var helt ute av komfortsonen, sier hoppdebutanten, som kan understreke at man ikke blir modigere med åra.

Tobarnsfaren var ikke videre imponert over sin stilmessige innsats da han selv så klippet i etterkant — noe han også fikk en bekreftelse på at han hadde god grunn til av barna sine.

- De syntes det var rart at jeg ikke gjorde det bedre. Pappa skal liksom være den store helten og idealet, og alltid være god, så de ble litt skuffa, sier Elvestad om barna sine, men tenker at han uansett er en heltepappa som tåler å få seg en på snuta av tolvåringer.

Jekket ned målet Han var fornøyd med sin personlige rekord på 28,5 meter, selv om han hadde håpet på en lengre til å begynne med.

- Jeg måtte justere målsettingene mine underveis, da jeg forsto hvordan det gikk. Jeg går alltid inn for å vinne, men kommer også alltid raskt ned på jorda. Det gjorde jeg her også, bokstavelig talt, innrømmer han.

Elvestad klatret seg dog oppover på plasslista i langrennsløpet.

- Det gikk bedre. Stilmessig ser ikke det så bra ut heller, men der fikk jeg litt igjen for størrelsen, særlig nedover, forteller han, og legger til at alderen på konkurrentene ikke spiller noen rolle når han deltar i en konkurranse. Det skal vinnes uansett.


Hvordan det hele endte kan du se på på TV 2 Zebra 22.35 i kveld.

I tillegg til å være synlig i «Golden Goal», debuterer Elvestad samme kvelden i premieren på «Samurai Sikkerhet» på TV 2.    

SESONGPREMIERE: Henrik Elvestad (t.v) og Johan Golden starter ny sesong av «Golden Goal» i kveld på TV 2 Zebra. Dette bildet er tatt i forbindelse med en annen sak.
Foto: Daniel Sannum Lauten
SESONGPREMIERE: Henrik Elvestad (t.v) og Johan Golden starter ny sesong av «Golden Goal» i kveld på TV 2 Zebra. Dette bildet er tatt i forbindelse med en annen sak. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer
Hele Norges coronakart