- Herregud, skyter han meg virkelig

Journalist truet med revolver.

I RETTEN: Mannen som i januar i år truet en journalist i Trønder-Avisa med en revolver, ble i går stilt for retten. Faksimile fra dagens Trønder-Avisa.
I RETTEN: Mannen som i januar i år truet en journalist i Trønder-Avisa med en revolver, ble i går stilt for retten. Faksimile fra dagens Trønder-Avisa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 27. januar i år ble en journalist i Trønder-Avisa truet med en revolver utenfor avisas redaksjon i Steinkjer.

- Vi føler oss ganske sikre på at det var en tilfeldighet at det var denne medarbeideren som ble utsatt. I den grad det var en trussel, var det mot avisa og ikke den medarbeideren som tilfeldigvis var på tur inn i avisa da fyren kom forbi, sa sjefredaktør Arve Løberg i Trønder-Avisa til Dagbladet.no etter episoden.

Knep igjen øyneneI går var saken oppe for Inderøy tingrett. Retten fikk da høre journalisten selv fortelle hvordan han opplevde situasjonen.

— Jeg knep igjen øynene og tenkte «Herregud, skyter han meg virkelig», forklarte journalisten i retten ifølge Trønder-Avisa.Journalisten var i ferd med å låse seg inn i redaksjonens lokaler, da den tiltalte spurte om han var journalist - noe han svarte bekreftende på. Da presenterte mannen seg med et navn journalisten kjente igjen fra byens kriminelle miljø, før han dro en revolver frem fra jakka.

Revolveren skal ha blitt rettet mot journalistens ansikt, før mannen sa:- Jeg liker ikke all den dritten dere skriver om meg!Trakk av to gangerJournaliten forklarte ifølge Trønder-Avisa retten at han fikk sjokk, og ble stående stiv og stirre på revolvermunningen. Da han etter en tid åpnet øynene, så han hvordan mannen trakk av to ganger.— Jeg så hvordan løpet på revolveren beveget seg. Da tenkte jeg; «Fortsetter han nå — til det kommer ei kule?», forklarte journalisten ifølge avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer