I RETTEN: Mannen som i januar i år truet en journalist i Trønder-Avisa med en revolver, ble i går stilt for retten. Faksimile fra dagens Trønder-Avisa.
I RETTEN: Mannen som i januar i år truet en journalist i Trønder-Avisa med en revolver, ble i går stilt for retten. Faksimile fra dagens Trønder-Avisa.Vis mer

- Herregud, skyter han meg virkelig

Journalist truet med revolver.

(Dagbladet.no): Den 27. januar i år ble en journalist i Trønder-Avisa truet med en revolver utenfor avisas redaksjon i Steinkjer.

- Vi føler oss ganske sikre på at det var en tilfeldighet at det var denne medarbeideren som ble utsatt. I den grad det var en trussel, var det mot avisa og ikke den medarbeideren som tilfeldigvis var på tur inn i avisa da fyren kom forbi, sa sjefredaktør Arve Løberg i Trønder-Avisa til Dagbladet.no etter episoden.

Knep igjen øynene
I går var saken oppe for Inderøy tingrett. Retten fikk da høre journalisten selv fortelle hvordan han opplevde situasjonen.

— Jeg knep igjen øynene og tenkte «Herregud, skyter han meg virkelig», forklarte journalisten i retten ifølge Trønder-Avisa.

Journalisten var i ferd med å låse seg inn i redaksjonens lokaler, da den tiltalte spurte om han var journalist - noe han svarte bekreftende på. Da presenterte mannen seg med et navn journalisten kjente igjen fra byens kriminelle miljø, før han dro en revolver frem fra jakka.

Revolveren skal ha blitt rettet mot journalistens ansikt, før mannen sa:

- Jeg liker ikke all den dritten dere skriver om meg!


Trakk av to ganger
Journaliten forklarte ifølge Trønder-Avisa retten at han fikk sjokk, og ble stående stiv og stirre på revolvermunningen. Da han etter en tid åpnet øynene, så han hvordan mannen trakk av to ganger.

— Jeg så hvordan løpet på revolveren beveget seg. Da tenkte jeg; «Fortsetter han nå — til det kommer ei kule?», forklarte journalisten ifølge avisa.

Deretter løp mannen fra stedet. Etter episoden kom journalisten seg opp på kontoret, der han etter noen minutter fortalte en kollega hva som hadde skjedd.

Politiet klarte etter kort tid å pågripe gjerningsmannen, som fortsatt hadde revolveren på seg. Den viste seg ved nærmere undersøkelse å være plombert.