Elizabeth Strout med romanen «Jeg heter Lucy Barton»

- Herregud, vi står på grensa til kaos, og vi har ingen idé om hvor voldsomt dette vil bli

Sier den amerikanske pulitzervinneren Elizabeth Strout (61). 

MAKT: Den amerikanske forfatteren Elizabeth Strout mener klasseskiller handler mye om makt, og bruker det som bakteppe i sin siste roman. Foto: Leonardo Cendamo / Forlaget Press
MAKT: Den amerikanske forfatteren Elizabeth Strout mener klasseskiller handler mye om makt, og bruker det som bakteppe i sin siste roman. Foto: Leonardo Cendamo / Forlaget Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Klasseskiller er Amerikas største hemmelighet, en hemmelighet ingen snakker om. Det er et stort problem, og blir ikke mindre aktuelt når Trump nå har bragt klassespørsmålet opp i lyset.

Elizabeth Strout gir fra seg et sukk gjennom telefonrøret fra New York. Et sukk forårsaket av USAs nye president.

- Herregud, vi står på grensa til kaos, og vi har ingen idé om hvor voldsomt dette vil bli. Men da jeg skrev om Lucy, ble jeg altså veldig opptatt av klasse.

Den mutte og den rene

For to år siden ble norske lesere kjent med Olive, den mutte, selvrettferdige, til tider ufyselige, men også rørende pensjonisten i «Olive Kitteridge».

Elizabeth Strout fikk Pulitzerprisen for den romanen. Nå er det en annen kvinneskikkelse som får livet sitt rullet opp i norsk språkdrakt og med tittelen «Jeg heter Lucy Barton».

- Jeg har ingen idé om hvor Lucy kom fra. Egentlig var jeg i gang med en annen bok, men så skriblet jeg ned historien om denne dama i sykesenga. Hun ble insisterende, hadde en historie å fortelle, og til slutt måtte jeg si: «Ok Lucy, vi prøver».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer