Herskere i blod

Med sine rabiate 28 minutter forandret Slayers album «Reign in Blood» en kollektiv metalverden for all ettertid da den fødtes en kald høstdag i 1986. I kveld spiller de i Oslo Spektrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med tekster om massemordere, en nazidoktor, helvete og fortapelse, samt en mengde banebrytende riff, halsbrekkende instrumentering og et plateomslag som fremdeles får det til å gå kaldt nedover ryggen på en, skapte Slayer en ryggsøyle i ekstremmetaluniverset som fremdeles står like rak. «Reign in Blood» blir blant mange regnet som det ultimate thrash-albumet.

Selv om man tar samtidige klassikere som Metallicas «Master of Puppets» med i beregningen. Metal Hammer kåret for ei tid tilbake platen til den beste metalplata de siste 20 åra. Slipknots Jim Root kaller den «definisjonen av thrash». Rolling Stone-assosierte Greg Kot mener at Slayer uavhengig av sjanger er et av de beste amerikanske bandene de siste 25 åra; «det de gjør med gitar, bass og trommer mangler sidestykke i moderne musikk».

California 1986; Hollywoods hovedsete for datidas rockemote, Sunset Strip, avfødte det ene etter det andre puddelbandet med høye manker og hullete jeans. Senatorfrue Tipper Gore sto på barrikadene for å sensurere rock og metal. En musikkform hun mente fordervet de unge og kunne lede dem i religiøs fortapelse og narkohelvete. Med andre ord; det kulturelle klimaet var mer enn egnet for provokasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer