DEBATT

Debatt: Kroppspress

Hertuginner eller ei, gi nybakte mødre en pause

Ikke bare kongelige føler på presset om den perfekte kroppen etter fødsel.

SÅRBAR TID: Alle som har fått barn, vet nok hvor sårbar tilværelsen er rett etter en fødsel. Det er ikke en periode man ønsker at kropp og utseende skal bli vurdert, skriver innsenderen. Her er prins Harry og hertuginne Meghan med sin nyfødte prins Archie. Foto: Dominic Lipinski /Reuters / NTB Scanpix
SÅRBAR TID: Alle som har fått barn, vet nok hvor sårbar tilværelsen er rett etter en fødsel. Det er ikke en periode man ønsker at kropp og utseende skal bli vurdert, skriver innsenderen. Her er prins Harry og hertuginne Meghan med sin nyfødte prins Archie. Foto: Dominic Lipinski /Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mandag 6. mai fikk hertuginne Meghan og prins Harry en sønn. På forhånd var det annonsert at den nybakte moren ikke ønsket å bli vasket, lappet sammen og presset inn i et kalkulert outfit på sykehustrappene foran et pressekorps på flere hundre personer, få timer etter fødselen.

Dette brakte ikke bare skuffelse hos det britiske folk, men Meghan har også blitt kritisert for å la feminisme styre over tradisjoner. To dager etter fødselen, sto hun likevel blankpolert i blitsregnet klar til å motta terningkast.

Man trenger ikke være hertuginne for å føle på forventningspress fra omgivelsene.

I en undersøkelse gjennomført blant 501 småbarnsmødre av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier nesten fire av ti at de følte press for å raskt få en fin kropp etter fødselen. Alle som har fått barn, vet nok hvor sårbar tilværelsen er rett etter at barnet har kommet til verden. Det er ikke en periode man ønsker at kropp og utseende skal bli vurdert.

Mammakroppen din er mer enn bra nok! I dag opplever dessverre nybakte mødre press fra alle kanter. Mange av mødrene i undersøkelsen oppga at de fikk dårlig samvittighet i tida etter fødselen, fordi de ikke klarte å spise like sunt som profilene de fulgte i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer