Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heseblesende rock'n'roll som surfer inn på Håkan-bølgen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet er hvordan det egentlig står til med Henrik Berggren, Broder Daniels sanger, låtskriver, sjefideolog og sjefstaper. Ikke nok med at BD-bassist Håkan Hellström har vokst til nesten lundellske proporsjoner det siste året, men her kommer BD-gitarist Theodor Jensens nye band The Plan og skyter en pil av intens, energisk og styggvakker «briste-eller-bære»-rock'n'roll rett i hjertet.

«The Plan» høres noen ganger ut som om et uskolert pønkeband skulle prøve seg på Dylans «Blonde On Blonde» eller The Strokes på en streng The Band-diett. Dette er skranglerock med stort hjerte og mye sjel - av, om og for alle håpløst romantiske rock'n'roll- losers . Når Theodor Jensens skitne, desperate og dylansk fraserende ikke-sangstemme sprekker mot slutten av åpningslåta «Mon Amour» og på den fantastiske «Let's Leave», er det så vi rent glemmer at det faktisk var Henrik Berggren som hadde skandinavisk rocks beste yeah-yeah-yeah's .

Det er Berggrens tur til å lykkes neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!