Hestehygge

Søtt om hesteglad jente.

FILM: Jeg skal ikke forsøke meg på å forklare hva det er med unge jenter og hester, men bare slå fast at for menge er hest toppen av lykke. De yngste av dem vil nok fryde seg med denne nederlandske filmen. Men, den kan også komme til å treffe mange barn som ikke er spesielt opptatt av hester.

Stikker av

Som tittelen avslører er dette en oppfølger, og den starter omtrent der forløperen sluttet. Den store hvite hesten Amerigo, hesten til Sinterklaas, en nederlandsk variant av Julenissen, står i stallen til tante Coor og onkel Siem - og får daglig stell og betingelsesløs kjærlighet av jenta Winky. 8-åringen kom med sin familie fra Kina, og i forrige film slet hun med å tilpasse seg et nytt miljø i et nytt hjemland. Det er tilbakelagte problemer nå, men snart melder nye utfordringer seg: Hvordan takle å ikke lenger være enebarn og å lære seg å stå til ansvar for sine handlinger. Det siste blir spesielt dramatisk når Winky tar Amerigo på ridetur uten lov og hesten stikker av.

Fin film

«Hest er best 2» er søt uten å bli klissen, spennende uten å bli skremmende, realistisk uten å bli grå, eventyrlig uten å ta helt av - kort sagt dette er en fin film for de yngste. At den er dubbet til norsk vil nok også glede barn som ennå ikke leser så bra - og de voksne, som da slipper å simultanoversette.