Heston redder studielånet

Den legendariske skuespilleren Charlton Heston har sagt ja til å hjelpe en 25 år gammel student som ikke hadde råd til å gå på skuespillerskole.

Heston blar ikke opp lommeboka, men har i stedet sagt seg villig til å ha en rolle i en skoleforestilling som kun skal settes opp en kveld. Inntektene fra forestillingen skal betale 25 år gamle Nick Wilkes studielån.

Ble overrasket

Det var Nick selv som kom på ideen om å spørre Heston om han kunne tenke seg å delta i en teateroppsetning på skolen. Han skrev et brev til 75 år gamle Heston og forklarte situasjonen.

Kort tid etter ringte telefonen hjemme hos moren til Nick Wilkes, og i andre enden var Charlton Heston. Moren trodde knapt det hun hørte. Nå håper hun og sønnen at spesialforestillingen i Bristol Old Vic Theatre School neste uke skal sørge for at studielånet på omlag 30 000 kroner blir nedbetalt.

Hvorfor så snill?

Hvorfor gjør en mann som Charlton Heston en slik gest overfor en totalt ukjent ungdom? Det lurer mange på. Kanskje kan svaret være dårlig samvittighet for de mange drepte i forskjellige skyteepisoder i USA den siste tiden.

Heston har nemlig møtt kritikk fra alle hold etter at han ble leder for National Rifle Association, en lobbyorganisasjon som ikke ønsker restriksjoner på kjøp og tillatelse til å eie håndvåpen i USA.

Etter den siste skyteepisoden der 13 mennesker mistet livet, ønsker kanskje Heston, som fortsatt har en filmkarriere, å forsøke og fremstille seg selv i et litt mer positivt lys.

Den største

Heston er en av Hollywoods aller største legender. Han hadde hovedrollen i filmer som Ben Hur, Julius Cæsar og De Tre Musketerer. Heston, som egentlig heter John Charlton Carter, debuterte på filmlerretet i 1941 som Peer Gynt i en amerikanske innspilling av det kjente norske stykket. Charlton Heston har vunnet de fleste store filmpriser som deles ut, og han er hedret med flere priser for sin innsats for filmen.