Hete dager, valgets kval

Når festivaldagen blir til natt, dukker frikort- forbannelsen opp: «Hva skal jeg velge vekk i kveld?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONGSBERG (Dagbladet): Ifølge myten er jazz en «hemmelig» musikk som tvilsomme individer ynder å nyte iført mørke solbriller og duffelcoat på en røykdunkel klubb nattetid. Myten er for lengst avskiltet, og jazzen trygt postert på statsbudsjettet, men likevel: Ved midnatt torsdag var det en sann lise å snuble seg ned kjellertrappa til Eberson/Halle-kvartettens svalende klubbkonsert. Kropp og sjel pep sårt etter en lang, utmattende dagsøkt, men med saksofonist Morten Halle, gitarist Jon Eberson, bassist Aslak Hartberg og trommeslager Pål Thowsen i superb form, falt tingene pent på plass.

TIL TONENE FRA Ebersons «Beauty, bless my eyes» (og med fyr på pipa og en Guinness i handa, jeg gjør meg ikke bedre enn jeg er) tok tankene i vei på egen hånd, men hengte seg snart opp i spørsmålet: «Er du på rett sted til rett tid nå?»

For noen av oss er dette kjent som fenomenet «frikortets forbannelse» , en marginal og snobbete problemstilling, men til de betalende festivalgjesters trøst: Hver gang du ser en med frikort på en konsert, vit at vedkommende martres av vissheten om å ha valgt bort et par- tre andre paralleltløpende konserter. Og selv om Eberson/Halle-kvartetten ga mer enn full valuta for frikortet, gikk tankene uvegerlig over Lågen, til bluesteltet der Reidar Larsen og Roy Rogers holdt på, for ikke å snakke om til trioen Andrew Cyrille, Reggie Workman og Oliver Lake noen kvartaler bortenfor, eller til den japanske støygitaristens Otomi Yosihides utfoldelse i det nedlagte Kongsberg Hjelpefengsel. Burde jeg heller vært der?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer