LESELYST: Det er mye god strandlektyre å velge blant i år. Her er 7 tips fra Dagbladets anmelder Catherine Krøger. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
LESELYST: Det er mye god strandlektyre å velge blant i år. Her er 7 tips fra Dagbladets anmelder Catherine Krøger. Illustrasjonsfoto: Scanpix.Vis mer

Hete lesetips til dorske sommerdager

IDEER: I den beste av disse sommerlette romanene, dukker Richard Burton opp som patetisk forfylla kvinnebedårer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BOK: Det finnes dager der jobben som bokanmelder må være den mest privilegerte en kan tenke seg. Det er da solen skinner, vannet har blitt passe varmt, og jeg kan sykle ut på Bygdøy og legge meg til i fjæra og lese tjukke lettleste underholdende romaner. Vel vitende om at dette er beinhard jobbing, og at det nettopp er på denne måten disse bøkene skal fortæres. I varmen, solsløv i hodet, småsovende innimellom.

TIPS TIL SOMMERLEKTYRE Åsa Hellberg Sonjas siste vilje Oversatt av Elisabeth Bjørnson Gyldendal  Jan-Philipp Sendker Kunsten å være den man er Oversatt av Kurt Hanssen Cappelen Damm Katarina Bivald Leserne i Broken Wheel Oversatt av Gøril Eldøen Gyldendal Jess Walter Vakre nederlag Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen Schibsted Yvette Manessis Corporon Når sypressene hvisker Oversatt av Kaja Rindal Bakkejord Cappelen Damm Graeme Simsion Prosjekt Rosie Oversatt av Aleksander Melli Aschehoug Hanne Christine Rohde Mørke hjerter Kagge

Etter en ringerunde til forlagene med spørsmål om hva de byr på av det en kunne kalle lett strandlektyre, er det vanskelig å finne en samlende trend. Men det er mye godt her, så den fryktede litterære tsunamien «Fifty Shades» forårsaket, skyllet åpenbart ikke med seg den siste rest av relativt anstendig underholdningslitteratur. Selv om du nok kan merke at selv de mest uskyldige romantiske komedier er krydret med en dose av det som vel må kalles nokså eksplisitt erotikk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn