Hete netter på Grønland

The Jessica Fletchers og The Tables er første band ut i østkantens nye hete konsertserie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver tirsdag i hele sommer blir det konsert under vignetten «Grønland Hotnights - sommerens lengste festival» på rockeklubben Gloria Flames på Grønland i Oslo.

- Det spørs om jeg besvimer i kveld, sier en energisk men overarbeidet Marianne Jemtegård på telefon. Magasinet Mute, som hun er redaktør for, og som er en av initiativtagerne til konsertserien, hadde deadline i dag. I tillegg skal Marianne selv på scenen som keyboardist i bandet The Tables.

Rocker østkanten

Den relativt nyåpna klubben Gloria Flames har allerede tatt en jafs av hovedstadens rockelyttende publikum ved hjelp av en høytspillende dj i det ene hjørnet av lokalet. En mer kitchy stil fra gutta bak Sult, Tøst og Lyst, og østkantens største takterrasse har også gitt suksess i rekordvarme sommermåneder. Nå satser klubben på sommervarme konserter nettopp på takterrassen.

- Navnet er noe som har ligget og murret, Det forgår jo på Grønland og vi satser på strålende sol. Uansett blir det høy temperatur på grunn av musikken.

Hver tirsdag i åtte uker skal utvalgte norske band fra forskjellige norske indie-selskaper stå på utescenen. For å utnytte sommervarmen starter konsertene tidlig på kvelden - nærmere bestemt klokka nitten.

- Vi vil vise et bredt utvalg av det som rører seg i norsk musikk, men som ikke er på de store platelabelene. Det blir god musikk innen alle kategorier som passer å spille ute. Vi må ha et lavt lydnivå. Naboer og sånn, forklarer Marianne.

Bak konsertserien står Gloria Flames, Mute, Two Zero Records og en rekke plateselskaper.

Sol ute, sol inne?

I kveld starter moroa, da skal The Jessica Fletchers på scenen. God live-erfaring bør de ha fra vinterens turné sammen med Surferosa og Camaros som vinnere av Zoom-festivalen. De er også klare for Quart-festivalen i Kristiansand i sommer.

«Pirrende rock med røtter i 60-tallet», mente Dagbladets anmelder og kastet terning fire for drammensbandets miniplate «(Come On) It\'s Only Nine».

- Vi flytter inn konserten med Jessica Fletchers hvis det blir dårlig vær. Det ser ut som det blir innekonsert, sier Marianne. Hennes band The Tables skal spille inne senere på kvelden uansett. Så scenen er klar. Det gjenstår bare å se an været.

Både The Jessica Fletchers og The Tables tilhører plateselskapet Perfect Pop Records. I tillegg skal DJ Selleck kjøre et spesialkomponert Shoe Gazer/Creation-sett denne kveld. Resten av tirsdagene på Gloria Flames blir ikke mindre spennende.

- Det er vanskelig å anbefale noen, vi har jo bare plukket ut band vi liker. Men jeg tror Number Seven Deli blir bra, og Dipsomaniacs. Dessuten har vi en overraskelse siste dagen. Jeg vil ikke si hvem som skal spille, men vi må jo avlutte med et smell.

Her har du oversikten over sommerens hete program:

Tirsdag 18. juni The Jessica Fletchers + The Tables

Tirsdag 25. juni Cinnamoon + Minor Majority

Tirsdag 2. juli Sternklang

Tirsdag 9. juli Number Seven Deli

Tirsdag 16. juli Dipsomaniacs

Tirsdag 23. juli Vidar Vang + Jim Stärk

Tirsdag 30. juli Uncle\'s Institution

Tirsdag 6. august Overraskelse

Konsertserien Grønland Hotnights varer fra 18. juni til 6. august og finner sted på Gloria Flames sentralt på Grønland.

DETEKTIVROCK:</B> Hvis været tillater det skal The Jessica Fletchers spille på et tak på Grønland i kveld. Hvis det regner blir det konsert innendørs.
MUSIKER OG MUSIKKREDAKTØR:</B> Marianne Jemtegård er både med på å arrangere og å spille i kveld. Hun er redaktør i Mute og keyboardist i The Tables.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer