Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hete scener på utedo

«Grandiosa-dama» Jenny Skavlan (21) og stuntmann Jeppe Beck Laursen (35) finner tonen i «Rød snø», zombiefilmen som blir en av norgeshistoriens blodigste

- Jeg prøver å forklare bestemor hva en zombiesplatter er, sier Jenny Skavlan (21).

Hun er nå filmaktuell i «Rød snø», det nye prosjektet til teamet bak fjorårets «Kill Buljo». «Rød snø» er en blodig skrekkfilm om ei gruppe medisinstudenter som tar inn på ei hytte i Øksfjorden i Nord-Norge og ender opp med å vekke en hær med nazizombier fra krigens dager til live igjen.

Skavlan, som debuterte i «Jakten på nyresteinen», ble norske gutters drømmedame i reklamefilm for frossenpizza og har landet en rolle i kommende «Knullegutt», spiller den løsslupne Chris i «Rød snø».

Chris finner tonen med Erlend, spilt av skuespiller, stuntmann og stuntkoordinator Jeppe Beck Laursen.

- De har en ulmende kjemi, sier Skavlan.

- Men de rekker aldri å bli et par, selv om de flørter, sier Laursen.

- Erlend er en klassisk filmnerd, og hun er den fine dama som også viser seg å ha peiling på film. Jeg har aldri møtt ei slik dame i virkeligheten.

Skal slå Gørild

NYTT FILMPAR: Jenny Skavlan og Jeppe Laursen flørter med hverandre i splatteren «Rød snø», der de blir angrepet av nazizombier. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
NYTT FILMPAR: Jenny Skavlan og Jeppe Laursen flørter med hverandre i splatteren «Rød snø», der de blir angrepet av nazizombier. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer

Om de to aldri rekker å bli kjærester, forteller skuespillerne at de skal spille inn en het scene på en utedo.

- Det blir en utedoscene der det skjer som vanligvis skjer i dusjen i Hollywood-filmer, sier Laursen.

- Jeg tror vi slår Gøril Mauseth i fiskebåten når det kommer til heftige scener i norsk film, sier Skavlan - med henvisning til den norske filmen «Brent av frost», der Gørild Mauseth og Stig Henrik Hoff hadde sex i en båt full av fisk.

Ellers lover de to at «Rød snø» vil bli bemerket på grunn av alt blodet, som flyter i brede strømmer ettersom nazizombiene går løs på medisinstudentene.

- Blod og de fleste andre kroppsvesker flyter, og kroppsdeler går veggimellom, sier Skavlan.

Laursen legger til:

- Du skal ikke se bort fra at tilskuerne kan få et nytt syn på den menneskelige anatomi.

Blir tatt av dage

- Hvorfor trekker blodige filmer så store publikumsmengder?

- Frykt er en sterk følelse. Vi går jo rundt og oppsøker sterke følelser hele tiden. Skrekkfilmer lar deg oppleve frykt i trygge omgivelser, sier Jenny Skavlan.

Laursen har en gammel kjærlighet til zombiefilmer.

- Jeg er glad i det uhåndgripelige og udefinerbare, men som du vet du aldri vil møte i virkeligheten, slik som zombier, sier han.

- Slike filmer er sjangerfilmer der alle egentlig vet hva som vil skje. Publikum møter en gruppe ungdommer, og alle vet de vil bli tatt av dage, en etter en, på stadig verre måter. Spenningen knytter seg til hvordan.

Nazizombiene som angriper hovedpersonene i «Rød snø» er basert på en lokal myte om brutale nazister som herjet i området under andre verdenskrig, og som ble drevet opp på fjellet av lokalbefolkningen der de frøs i hjel. I filmen våkner de til liv når ungdommene finner noe som tilhører dem.

- Det er kult med nazizombier, mener Skavlan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media