Hetesjokk med a-ha

Alt ligger til rette for hete opplevelser på Ullevaal Stadion i dag, både musikalsk og værmessig. Temperaturen er stigende, og a-ha er i toppform.

- a-ha med venner som Sondre Lerche, BigBang og Nina Persson skal gi solid hjemmeseier, lover a-has managere Brian Lane og Sverre Flatby.

Flere hundre mennesker har helt fram til i dag arbeidet på spreng for å få ferdig den enorme scenen. Ikke siden Ragnarock-festivalen i 1975 er det blitt arrangert noe annet enn fotball på landslagsbanen.

Utsolgt

- Vi trodde vi skulle få inn 25000 publikummere, men scenen tar større plass enn forventet. De 23000 billettene vi hadde for salg, er revet bort. De siste 300 gikk i går, sier Flatby.

Fredag var det 26 grader i Oslo, og lørdag er det forventet å bli enda varmere.

<> Timeplanen <> 14.00: Dørene åpner.

16.00: Saybia

17.00: Sondre Lerche

18.15: BigBang

19.15: A camp med Nina Persson

20.15: Cirkus Cirkör

<>21.00: a-ha

- Temperaturen kan stige til 27- 28 grader. Det er også muligheter for enkelte regnbyger, sier vakthavende meteorolog Trygve Aspenes ved Meteorologisk institutt.

Røde Kors regner med at det vil bli en del heteslag å ta seg av under konserten, og stiller mannsterke.

- Mellom førti og femti personer fra hjelpekorpset er der for å hjelpe dem som får problemer. I tillegg vil to ambulanser stå klare, sier Brit Larson i Oslo Røde Kors.

- Det aller viktigste i en slik varme er å få i seg nok væske. Folk bør spise og drikke godt på forhånd. Det er uhyre viktig, særlig for de 6000 som skal stå på grasmatta.

Kjennetegnet på heteslag er at folk rett og slett dåner, og da må de fraktes til en av våre poster for rask nedkjøling. Da kommer de vanligvis fort til seg selv igjen. Alle kan også komme til våre poster for å få vann, understreker Larson.

Av sikkerhetsgrunner er det ikke tillatt å ta med seg vannflasker inn på arenaen, men det er gratis vann i springen - og mat og drikke fås kjøpt.

Monsterturné

a-has mektige manager, Brian Lane, tar aktivt del i de siste forberedelsene på grasmatta. - I dag går startskuddet for den største a-ha-turneen noensinne. 50 konserter over store deler av verden står for tur. Vi gjør Europa i juni og avslutter med Royal Albert Hall 25. juni. Så blir det konserter i Minsk og Moskva, sier Lane.

Deretter står flere Englands-konserter for tur. I Sør-Amerika blir det flere arenakonserter med opp til 45000 publikummere.

De to siste ukene har a-has «Lifelines» vært den femte mest solgte cd-en i Europa.

ALT KLART: - Alt er på plass her på Ullevaal Stadion. Dette skal bli en festivalbegivenhet, lover a-has managere Brian Lane (t.v.) og Sverre Flatby foran dagens a-ha-konsert.