Heteslag på Woodstock

ROME, NEW YORK (Dagbladet): Det er ikke bare musikken som er het på Woodstock. 1000 tilskuere fikk behandling for heteslag, mens steiner og flasker haglet mot Alanis Morissette og Metallica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter dager med rock og dop ble det for hett for mange av blomsterbarnas sønner og døtre, som denne helga har strømmet til Woodstock III.

Av mangel på det etterlengtede Woodstock-regnet - det skal regne på en Woodstock-festival - ble dusjer og vannslanger brukt til å lage gjørmebad på sidene av den asfalterte rullebanen.

Og mens man på Woodstock-festivalen i 1969 advarte publikum mot dårlig dop, gikk årets oppfordring ut på at festival-gjengerne måtte få i seg nok vann.

- Vi maner også til at folk må gå med hatter og smøre seg inn med solkrem, kommenterer promotor John Scher.

Skytteltrafikk

Egne vanntelt ble satt opp slik at publikum hadde mulighet til å kjøle seg ned. Likevel måtte legene kjøre i skytteltrafikk for å hjelpe over 1000 tilskuere som hadde fått alvorlig trøbbel i varmen. Noen fikk også trøbbel på grunn av dop og alkohol.

Bare én person ble arrestert for å selge stoff, enda mange gikk åpenlyst rundt med store plakater hvor de hadde skrevet «Desperately seeking E» (ecstasy).

Woodstock har fått kritikk for høye priser, selv om det ikke er så ille som i 1994. Men drikkevarer er rådyre. En flaske vann koster nesten 30 kroner.

Publikum kastet flasker på scenen og ropte på kometbandet Limp Bizkit under Alanis Morissette-konserten.

Kastet truser

Det samme gjentok seg under Metallica-konserten. Men da gikk det i steiner og andre harde gjenstander. Dette førte til at områdene rundt scenen ble stengt av. James Hetfield og co. hadde likevel hoveddelen av publikum i sin hule hånd.

De spilte skjorta av band som Rage Against The Machine og Limp Bizkit, og med sin testosteron-rock fikk de damene til å pælme truser mot scenen i ren ekstase.

KOMET: Limp Bizkit og Fred Durst er en suksess på Woodstock 99.
HETT: Arrangørene måtte pøse vann over publikum for å kjøle dem ned. Noen av festivaldeltakerne benyttet anledningen til å ta et forfriskende gjørmebad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer