Hets mot fredsaktivister

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AFGHANISTAN: Aage Borchgrevink, som undertegner seg som «Rådgiver i Den norske Helsingforskomite», beskylder motstanderne av norske soldater i Afghanistan for å ha et «enøyd og ødipalt» fokus på USA. Dermed er vi med på usynliggjøre andre konflikter, som for eksempel folkemordet i Tsjetsjenia, mener han.

Innlegget er dessuten så usaklig og grovt i form og innhold, at vi nekter å tro at det er skrevet på vegne av Den norske Helsingforskomite. For oss er det faktisk helt utenkelig at Helsingforskomiteen, som er en del av Menneskerettighetshuset i Oslo, stiller seg bak slik hets mot lovlige og gjennomtenkte demonstrasjoner og mot anstendige fredsaktivister.

La oss bare slå fast dette:

1. Meningsmålinger viser at det å være mot norske soldater i Afghanistan støttes av et flertall av det norske folket.

2. Aksjonen «Hent Soldatene hjem», er en aksjon fokusert på Afghanistan-krigen – og et forsvar for menneskerettigheter i dette krigsherjede landet.

Vi er overbeviste om de fleste som demonstrerte foran Stortinget sist lørdag, også ville ha deltatt i en demonstrasjon mot folkemordet i Tsjetsjenia. Sett i gang, Borchgrevink! Vi er med! Med din bakgrunn og innsikt, har du bedre kompetanse enn noen, til å ta et slikt initiativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer