Hetser McCartney på ny plate

Tom Pacheco er blitt elektrisk og tøffere i kantene. Med nytt band og ny plate hetser han Paul McCartney og hyller Rolling Stones.

HALDEN (Dagbladet): Trubaduren Tom Pacheco (57) blir bare tøffere med alderen. Nå har han funnet seg et knippe rockere på halvparten av sin egen alder. Og tekstene er krassere enn før.

- Denne gjengen har gitt meg et skikkelig kick, sier Pacheco om sitt nye band, The Long Walk.

McCartney-spark

På debutalbumet til The Long Walk, som kommer om to uker, viser Tom Pacheco ikke en ny - men en gammel side av seg selv. Det er snart 20 år siden han definerte seg som rocker.

Låten «The Last Rolling Stone» handler om høyrekreftene i verden, som en gang i framtida forbyr rock'n'roll.

- Keith Richards og Mick Jagger er over 80 år, fattige og uten status, mens Paul McCartney har en plass i Parlamentet. Det er ment som et lite spark til den straite og besteborgerlige artisten. Men The Glimmer Twins glemmer aldri rockopprøret. Låten handler om viktigheten med hele tida å være i opposisjon til høyrekreftene i verden, sier Pacheco, som høres ut som en ildrød sosialist.

Det er Pacheco som skriver låtene og synger dem, men han framholder at The Long Way er et bandkonsept og ikke et nytt soloframstøt.

The Long Walk består av Tom Pacheco, svenske Fredrik Viklund (som spiller på Madrugada-Sivert Høyems soloplate) og haldenserne Lars Ivar Borg, Glen Vidar Solheim og Freddy Holm.

Ydmyk

De unge rockerne setter pris på å spille i band med gamlefar . Gitarist Freddy Holm, kjent fra bandet Cornflakes, beskriver Pacheco som rolig og ydmyk.

- Han dikterer ingen ting. Her er vi alle med på å sette vårt preg på musikken.

Det er Tom Skjeklesæther som har ført Pacheco sammen med de yngre rockerne. Han forteller at albumet «The Long Walk» skal ut i en rekke land - land der Pacheco har et publikum.

TØFF I TRYNET: Tom Pacheco (foran) viser seg fra en tøff og elektrisk side som sanger i bandet The Long Walk. Bak fra v. Lars Ivar Borg, Fredrik Viklund, Glen Vidar Solheim og Freddy Holm.