DEBATT

Hetsernes dobbeltliv

Menn som fremstår som godt integrerte, men som danner egne lukkede grupper på Facebook der de hetser kvinner. Menn som er medlem av politiske partier som sier én ting til partiet og en annen ting til sine «landsmenn».

HEIER: - Til kvinner som hever stemmen og krever sin frihet, vil jeg si at jeg vet det er krevende å motta trusler og hets, men husk det er dere som er sterke – jeg heier på dere!, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEIER: - Til kvinner som hever stemmen og krever sin frihet, vil jeg si at jeg vet det er krevende å motta trusler og hets, men husk det er dere som er sterke – jeg heier på dere!, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Menn som mobber, hater, truer og trakasserer muslimske kvinner som deltar i samfunnsdebatten, vil jeg kalle små feige menn. Dette er menn som er redde for å miste kontrollen.

Etter at Laial Janet Ayoub ble intervjuet av VG 15. juni, om sine opplevelser av å bli utsatt for sosial kontroll under ramadan, har hun opplevd mye hets. 20. juni skriver hun en kronikk på NRK Ytring sammen med Maria Khan og Shurika Hansen. Onsdag 21. juni blir Ayoub og Khan intervjuet på Dagsrevyen om sosial kontroll. Etter at disse kvinnene har ytret seg, fortsetter hetsen på Facebook, og de forsøkes latterliggjort.

Stadig flere kvinner og unge jenter står frem og forteller om hets, trusler og trakassering. Ukjente menn som ikke har annet felles med disse kvinnene og jentene enn at de er muslimske og kanskje har samme opprinnelsesland. Menn som bruker tid og energi på å stoppe kvinner som frigjør seg. Kvinner som forsøker å frigjøre seg fra æreskulturen, opplever ofte å bli kalt hore og løgner. Nordmenn som støtter dem opplever å bli kalt rasist. Dette er for å skremme nordmenn som støtter kvinner som hetses og trues av sine egne miljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer