Trøndelag Teater:

Hetses for kyss: - Angrep på ytringsfriheten

Trøndelag Teater opplever at publikum roper skjellsord når Judas og Jesus kysser i musikalen «Jesus Christ Superstar».

KYSSER: I musikalen «Jesus Christ Superstar» er det en scene hvor Jesus kysser Judas. Det har vakt reaksjoner i salen. Foto: Trøndelag Teater
KYSSER: I musikalen «Jesus Christ Superstar» er det en scene hvor Jesus kysser Judas. Det har vakt reaksjoner i salen. Foto: Trøndelag Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For øyeblikket spilles musikalen «Jesus Christ Superstar» på Trøndelag Teater. Men nylig har teateret opplevd at publikummere kommer med hatefulle utrop når karakterene Jesus og Judas kysser.

Nå tar teateret til Facebook for å bukt med hetsen.

«I den siste tiden har vi opplevd to tilfeller hvor det har vært ropt krenkende ord fra publikum under scenen hvor Judas og Jesus kysser. Dette er ikke akseptabelt. Både våre skuespillere og vårt publikum har opplevd dette som vondt og ubehagelig», skriver teateret på Facebook mandag ettermiddag.

Videre skriver de at Trøndelag Teater har nulltoleranse for diskriminering og trakassering, og at understreker at det skal være et trygt sted for alle, uavhengig av kjønn, legning, religion og etnisitet.

Vurderer tiltak

Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen utdyper til Dagbladet at de to hendelsene har skjedd kort tid etter hverandre, og at det skal ha kommet homofiendtlige utrop fra salen mens karakterene kysser.

- Det er viktig for oss å være tydelige på at slike typer utrop ikke er akseptabelt. Våre skuespillere og publikum opplever det som ubehagelig og vondt, sier Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer