Hett i Oslo den 30.juli

Sommerparaden er tilbake.

(Dagbladet.no): Arbeidet med å redde den fargerike gatefesten startet i mars i år.

En uke etter at det forrige styret offentliggjorde at de ga seg og at det aldri skulle bli mer sommerparade i Oslo.

Klubbmiljøet i Norge tok et tak og inviterte til allmøte. Det resulterte i et nytt styre, ny forening og masse nytt giv for å få det til i 2005.

- Nesten med en gang startet jobbingen med offentlige etater, skaffe sponsorer og ordne alt det praktiske. Vi måtte bare lære underveis, forklarer styreleder i Summerparade, André Luis Molinari Frantzen.

Han har jobbet som DJ de siste 16 årene, under navnet Luis Molinari, og vært aktiv på klubbfronten i Norge.

God tradisjon

Politiet var de første som sa ja. Oslo kommune lot vente på seg med å avgjøre om Rådhusplassen kunne benyttes til festen etter paraden.

- Tidspresset er det verste med hele jobben. Spesielt når det er så mye som ikke er opp til oss. Slik som hvor lenge et papir blir liggende på pulten til noen. Det gjelder virkelig å ha is i magen.

Foto: ROBERT S. EIK
Foto: ROBERT S. EIK Vis mer

André har for lengst mistet oversikten over mye tid styre og alle de involverte har brukt for å få i stand paraden.

Det er en krevende heldagsjobb, uten en krone i betaling. Men motivasjonen er klar: Oslo og klubbmiljøet trenger dette arrangementet.

- Det er dumt at en så god tradisjon med masse happy vibes skal dø ut. Og det å stå på en lastebil og spille er helt orgasmisk, forteller André med et stort glis.

Ber til værgudene

I år satses det på mer internasjonalt preg og navnet har blitt til Summerparade.

Invitasjoner til å delta har blitt for lengst sendt ut til alle verdens hjørner.

- Jeg snakket nettopp med en kjent nederlandsk DJ. Han kommer hit kun for å spille en halvtime på Rådhusplassen og det helt gratis!

Arrangørene håper at paraden vil trekke mellom 15 000 og 25 000 mennesker til Oslo sentrum.Rekordåret 2003 samlet hele 40 000 i hovedstadens gater.

- Drømmen er strålende sol, slik at Brannvesenet må tilkalles for å spyle alle de dansende. Neida, det viktigste er at det blir parade, liten eller stor.

Pågangsmot

Til neste år håper styre å utvide selve fra en dags arrangement lagt til siste lørdagen i juli, til en fem dagers festival.

- Selvfølgelig er vi nervøse. Jeg tenker hver dag på hva vi har satt i gang, forklarer André og vil gjerne si noe til dem som ikke trodde at det skulle gå.

- Dere ga oss bare et spark bak. Det her skal vi få til!

PARADEPRINSESSE: Det arrangeres en åpen audition for deg som ønsker å danse på en av flåtene eller underholde fra hovedscenen. Eneste forutsetningen er at du må være fylt 18 år. Ta med legetimasjon og møt opp på utestedet TigerTiger i Oslo sentrum klokken 17.30 onsdag den 29. juni. For mer informasjon, se <a href="http://www.summerparade.no">Summerparades hjemmeside</a>.
ILDSJELER: PR-ansvarlig Stian Hübener og styreleder André Luis Molinari Frantzen visste at det kom til å bli mye jobb med å arrangere paraden. André anslår halveis spøkefullt at han ikke kommer til å ha tid til å sove uken paraden arrangeres.
Bildeminner: Her kan du se bildene fra paraden i <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2003/07/26/374491.html">2003</a>. Enda flere bilder fra samme året kan du også se <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2002/07/27/344409.html">her</a>.