Hett på teateret med Ane på blikktaket

Regissøren mener hun er en fascinerende blanding av feminin sensualitet og noe gutteaktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prisbelønte Ane Dahl Torp har det meste – og viser det i «Katt på heitt blekktak» på Det Norske Teatret.

Stykket til Tennesee Williams vant Pulitzerprisen så langt tilbake som i 1955, men den enkle, men samtidig så kompliserte og dyptpløyende forestillingen som Elizabeth Taylor en gang for alle udødeliggjorde med sin tolkning, er nå overlatt fremadstormende Ane Dahl Torp.

I «Katt på heitt blekktakk» blir hun tidvis virkelig glamorøs, i sterk kontrast til hennes siste rolle på filmlerretet, da hun som kommunisten Nina Skåtøy i «Gymnaslærer Pedersen» noe avslappet og sjaskete vendte kapitalismen ryggen.

Glamorøs

– Vi får eventuelt se hvor glamorøs rollen vil bli, sier Ane Dahl Torp, som mener at hun i rollen som Maggie får en stor og komplisert utfordring på hovedscenen ved teateret.

– Prøvene starter 22. januar og premieren er satt opp åtte uker senere. Det blir hard jobbing, men det ser jeg fram imot. Det er et fengende stykke med gripende karakterer, sier hun til NTB. Som motspiller får hun den allsidige skuespilleren Endre Hellestveit.

– Jeg gleder meg. Han er en flott skuespiller, sier hun om Endre, som spiller Brick Pollit i historien om en sørstatsfamilie i krise. Det problematiske forholdet mellom Brick og Maggie kommer for en dag under feiringen av patriarken Big Daddys fødselsdag. Hun har giftet seg til penger, men finner omsider ut at pengene likevel ikke var snarveien til lykke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer