Rockebandet AC/DC ble grunnlagt i 1973 av brødrene Malcolm og Angus Young. Bandet er en av historiens mest innbringende og populære band. På bildet: Brian Johnson og Angus Young. Foto: AP
Rockebandet AC/DC ble grunnlagt i 1973 av brødrene Malcolm og Angus Young. Bandet er en av historiens mest innbringende og populære band. På bildet: Brian Johnson og Angus Young. Foto: APVis mer

Hevder at AC/DC legger opp

På grunn av Malcolm Youngs sykdom.

Rockekjempen AC/DC ligger nede grunnet sykdom. Det kan gå mot en pensjonisttilværelse for Australias mest suksessfulle band gjennom tidene. Tirsdag morgen begynte det å sirkulere meldinger om at bandmedlemmene vil gå hver til sitt - grunnet helsemessige årsaker.

Det var den Melbourne-baserte Radiostasjonen 3AW som først meldte dette. Reporteren Peter Ford uttalte under et frokostprogram at det kanskje aldri blir noe gjenhør med musikklegenden. Ford bygget opp nyheten på Twitter allerede mandag, hvor han lovet sine 7.000 følgere en eksklusiv verdensnyhet.

«Jeg jobber på en enorm og eksklusiv sak for morgendagen som vil rocke ved både den lokale- og den globale musikkscenen», skrev han.

Han sa også at det er noen ganske triste detaljer som ligger til grunn men at han overlater til bandet å utdype dette.

Kilder nær bandet har ifølge Sydney Herald Morning gitt opplysninger om at gitaristen og låtskriveren Malcolm Young (61) er hjemme i Australia med familien sin. Han er ifølge avisen ikke i stand til å fortsette som musiker.

Ifølge avisa har bandet en pakt om at bandet ikke kommer til å fortsette dersom et av medlemmene må gi seg.

Fansen har etterspurt en jubileumsturné både for bandets grunnleggelse i 1973, og for slippet av albumet «High Voltage» i 1975. Sanger Brian Johnson snakket tidligere med en Florida-radiostasjon om jubileumsplaner, men sa at alt var noe forsinket grunnet sykdom.

(NTB)

SYK: Malcolm Young til høyre. Foto: NTB Scanpix
SYK: Malcolm Young til høyre. Foto: NTB Scanpix Vis mer