Hevder det finnes et ukjent Cobain-album

Nirvana-frontmannen skal ha spilt flere demoer før han døde. - Det ville blitt hans «White Album», sier venn og Hole-gitarist Eric Erlandson.

NYE TONER?: Cobain skal ha vært i gang med å spille inn et hittil ukjent soloalbum da han døde i 1994. - Flere av demoene finnes, hevder venn og gitarist Eric Erlanson. Foto: Stella Pictures
NYE TONER?: Cobain skal ha vært i gang med å spille inn et hittil ukjent soloalbum da han døde i 1994. - Flere av demoene finnes, hevder venn og gitarist Eric Erlanson. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): En hel musikkverden var i sjokk da Nirvana-frontmann Kurt Cobain døde i april 1994.

Ikon Med flanelskjorte, Converse-sko, og rufsete sveis, og ikke minst albumet «Nevermind» fra 1991, markerte Cobain og Nirvana overgangen fra 80-tallet og glamrock, til 90-tallet og grunge. Han har siden det blitt et av de størte ikonene i musikkhistorien.

- Cobains «White Album» Nå hevder Eric Erlandson, tidligere gitarist i bandet Hole, at Cobain spilte inn hittil ukjent solomateriale i tiden før han døde.

Erlandson forteller i et intervju med den amerikanske tv-stasjonen Fuse at Cobain spilte flere av demoene for ham.

- Kurt var på vei i en retning som var veldig kul. Det ville ha blitt hans «White Album», sier Erlandson til tv-stasjonen, og referer til det legendariske Beatles-albumet.

- Det var virkelig det han var på vei mot. Et soloalbum, men et album der han jobbet med forskjellige personer, sier Erlandson i intervjuet.

Bekrefter ukjent cover Erlandson var en venn av Cobain, og har nettopp gitt ut boken «Letters To Kurt». En samling dikt og essays om Cobains liv og død.

I intervjuet røper han også at det finnes en demo der Cobain covrer en kjent låt, men han vil ikke si hvilken.

- Jeg håper bare at den en gang vil bli gitt ut, slik at fansen kan høre den. Det er så hjerteskjærende, sier han og legger til at det er en veldig søt, rørende sang.

- Kan bli gitt ut Erlandson utelukker ikke at et album med Cobains ukjente demoer en gang vil bli utgitt.

- Jeg har hørt snakk om at noen ville samle noen rå, akustiske demoer som ikke er gitt ut. Men jeg kontrollerer det ikke. Jeg bare håper at det skjer. Jeg tror det vil glede fansen.

- Hvis ingen får høre sangene bortsett fra tre personer, vel... Da er det sånn det er, sier Erlandson til Fuse.