Hevder dette er en ny kandidat til Londons verste offentlige kunstverk

Ny Amy Winehouse-statue avduket.

HJEMME I CAMDEN: Søndag, samme dag som Amy Winehouse ville ha fylt 31 år, ble en statue av den avdøde artisten avduket i Camden, London. Foto: AP / NTB scanpix
HJEMME I CAMDEN: Søndag, samme dag som Amy Winehouse ville ha fylt 31 år, ble en statue av den avdøde artisten avduket i Camden, London. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Drøye tre år har gått siden den britiske artisten Amy Winehouse ble funnet død i sitt hjem, bare 27 år gammel.

Søndag ville hun ha fylt 31 år. I stedet ble den avdøde artisten hedret med en ny bronsestatue, avduket og plassert i London-bydelen Camden.

MOR OG FAR: Pappa Mitch og mamma Janis uttrykket at møtet med statuen av dattera var både vanskelig og fint. Foto: EPA / NTB scanpix
MOR OG FAR: Pappa Mitch og mamma Janis uttrykket at møtet med statuen av dattera var både vanskelig og fint. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Tilhengere av både mor og far Winehouse var på plass for avdukingen, og ga uttrykk for at det var en trist dag.

- Dette er en dag full av blandede følelser. De setter ikke opp statuer av folk som fortsatt er med oss, så det forsterker det faktum at hun fysisk er borte, men åndelig sett vil hun aldri forlate oss. Jeg er trist, veldig, veldig trist, sier pappa Mitch Winehouse ifølge Guardian, og videre:


- Jeg kommer til å besøke stedet hele tida. Det var vanskelig å se skulpturen i begynnelsen, men nå er jeg blitt vant til det. Den er bare vakker, sa Mitch Winehouse.

Det er imidlertid ikke alle like enige i.


«Amy Winehouse-statuen i Camden ville ha gitt langt mer mening om den faktisk liknet på henne», skriver Twitter-brukeren Thomas Marrington.

Den britiske journalisten og forfatteren Bryan Appleyard er tilsynelatende lite imponert over det offentlige kunstverket.


«Statuen av Mandela ved Parliament Square var det verste offentlige kunstverket i London, men nå har vi en ny kandidat», skriver han på Twitter og legger ved et bilde av den aktuelle Winehouse-statuen.

Flere reagerer også på at soulsangeren - som levde et heller utsvevende liv fram til hun døde av alkoholforgiftning i 2011 - i det hele tatt tildeles en statue.


Statuen er laget av skulptør Scott Eaton.