FIASKO-STEMPLET: Den svenske avisa Aftonbladet hevder Loreens nyeste album er en fiasko, og mener å ha tall som viser at platina-sertifiseringen av plata er en bløff. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIASKO-STEMPLET: Den svenske avisa Aftonbladet hevder Loreens nyeste album er en fiasko, og mener å ha tall som viser at platina-sertifiseringen av plata er en bløff. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hevder Eurovison-vinner Loreens platesuksess er en bløff

Fiasko-stemples i svensk avis.

(Dagbladet): Den svenske artisten Loreen fikk stor oppmerksomhet etter at hun ved hjelp av låta «Euphoria» og 372 poeng stakk av med en soleklar seier i årets Eurovision Song Contest.

Til tross for at 29-åringens vinnerlåt herjet Europa rundt i lang tid etterpå, gikk nok ikke salget av albumet «Heal» helt som forventet.

Det til tross for at plata, som utkom sent i oktober, ifølge den svenske bransjeorganisasjonen Ifpi solgte til platina, melder Aftonbladet.

Bare halvparten I Sverige er platina synonymt med 40 000 solgte eksemplarer.

Den svenske avisa skal imidlertid ha fått kjennskap til tall som viser at Loreens «Heal» bare har solgt 13 000 eksemplarer, i tillegg til at den har blitt streamet og lastet ned 7 000 ganger.

Aftonbladet siterer en «kilde nær Loreen» på at salget ikke har gått så bra som plateselskapet håpet, og som mener at plata er en fiasko.

Dagbladets anmelder var ikke fra seg av begeistring, og belønnet plata med terningkast tre.

- Alltid vært sånn Björn Lindborg i Loreens plateselskap Warner Music vil ikke si seg enig i at plata er en fiasko, og forklarer at platina-sertifiseringen er basert på antallet utgitte eksemplarer, drøye 30 000, i tillegg til nedlastninger og streaming.

På spørsmål fra avisa om det ikke er rart å basere sertifiseringen på antall utgitte eksemplarer, framfor antall solgte eksemplarer, svarer Lindborg følgende:

- Det har jo alltid vært slik vi har regnet på det. Reglene har alltid vært sånn. Det er umulig å få det eksakte antallet plater som selges hver dag, sier han, og hevder at salgstallet står i stil med plateselskapets prognoser.