Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Hollywood-profil i bitter rettsstrid:

Hevder han ble presset ut av sitt eget filmselskap med sex, baksnakking, og falske rykter

Ryan Wiik hevder han ble forført og manipulert av sin tidligere forretningspartner. 

KONFLIKT: Ryan Wiik beskylder Tasmin Lucia-Khan for å ha brukt sex og løgner for å presse ham ut av selskapet. Fotomontasje: Creative Commons / Worldmusic og Terje Pedersen / NTB Scanpix
KONFLIKT: Ryan Wiik beskylder Tasmin Lucia-Khan for å ha brukt sex og løgner for å presse ham ut av selskapet. Fotomontasje: Creative Commons / Worldmusic og Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sexpress, hemmelige affærer, prostitusjon, falske rykter og manipulasjon. Man skulle tro historien var tatt rett ut av dreiebøkene fra Hollywood, men dette er drama fra virkeligheten.

Den norske filmgründeren og skuespilleren Ryan Wiik saksøker sin tidligere forretningspartner, og tidligere BBC-nyhetsanker, Tasmin Lucia-Khan for ærekrenkelse, bedrageri og for å bryte privatlivets fred.

Sex som pressmiddel

KASTET UT: Ryan Wiik er ikke lenger tiltenkt rollen som «Morgan Kane», og føler seg presset ut av sitt eget selskap. Foto: Creative Commons / Worldmusic
KASTET UT: Ryan Wiik er ikke lenger tiltenkt rollen som «Morgan Kane», og føler seg presset ut av sitt eget selskap. Foto: Creative Commons / Worldmusic Vis mer

Wiik hevder at Lucia-Khan har brukt sex som pressmiddel, og spredt falske rykter for å presse ham ut av sitt eget filmselskap.

Ifølge Wiik skal Tasmin Lucia-Khan ha videofilmer av parets påståtte seksuelle eskapader på sin telefon. Han hevder også at hun fløy i flint i sjalusi hver gang han skulle gjøre kyssescener med andre skuespillere.

Lucia-Khan er i dag administrerende direktør (CEO) i filmselskapet WR Films Entertainment, som Ryan Wiik startet opp i 2009. Da WR Films ble børsnotert i Norge i januar 2016, var det Tasmin Lucia-Khan som presenterte bedriften på Oslo børs.

Kastet av prosjektet

I søksmålet forteller Wiik hvordan Lucia-Khan skal ha forført ham, og på den måten manipulert seg tettere og tettere innpå en maktposisjon i selskapet WR.

Han beskriver hvordan Lucia-Khan skal ha fått tilbud om flere høytstående stillinger, men ikke hatt interesse for noe annet enn tittelen som administrerende direktør.

CEO: Tasmin Lucia-Khan er administrerende direktør (CEO) for filmselskapet WR Films. Her fra da selskapet ble børsnotert i Norge i januar 2016. Foto: Terje Pedersen
CEO: Tasmin Lucia-Khan er administrerende direktør (CEO) for filmselskapet WR Films. Her fra da selskapet ble børsnotert i Norge i januar 2016. Foto: Terje Pedersen Vis mer

Filmselskapet sitter på rettighetene til å filmatisere «Morgan Kane»-bøkene, og hovedrollen har i en årrekke vært tiltenkt Ryan Wiik. I desember var det imidlertid slutt.

I søksmålet hevder Wiik at Lucia-Khan forrådte ham, og at han ble kastet av prosjektet, skriver Variety.

Wiik skal ha signert oppsigelsen sin selv, men Wiiks advokat Neville Johnson skriver at Lucia-Khan skal ha presset Ryan Wiik:

- (...) Wiik ble, under en betydelig mengde tvang, til å gi fra seg rettighetene til selskapet han har startet opp fra bunnen, skriver han i stevningen, ifølge The Hollywood Reporter.

Søksmålet skal ha blitt levert inn hos L.A. County Superior Court onsdag, og skal inneholde en lang rekke påstander og beskyldninger. Noen av disse er gjengitt hos The Hollywood Reporter og Variety.

Rykter om sex-smøring

Wiik beskylder videre Lucia-Khan for å ha stått bak rykter som sa at Wiik tilbød investorer seksuelle tjenester fra prostituerte som smøring.

I søksmålet hevder han også at Tasmin Lucia-Khan hadde begynt å forlange at man endret det planlagte «Morgan Kane»-manuskriptet, og krevde at Ryan Wiik gjorde en «screen test» for å avgjøre om han faktisk var den rette for rollen, skriver Variety.

Wiik argumenterer videre for at denne bare var et påskudd for å baksnakke og fryse ham ut foran de andre i firmaet.

Tasmin Lucia-Khan selv sammenlikner søksmålet med en dårlig Hollywood-film, og kaller det hele et vilt publisitets-stunt. I en epost som er sendt til Dagbladet fra filmselskapet WR, svarer hun på Wiiks anklager.

- Han forventet kanskje å bli sluset rett inn i hovedrollen til Morgan Kane-filmen uten en eneste «screen test», men det er dessverre ikke sånn det fungerer i Hollywood, sier hun.

- Motbydelige og skandaløse anklager

- Noen ganger skjer dette når en skuespiller ikke får rollen han vil ha. Wiik gjorde en «screen test» som ikke gikk særlig bra for ham. Han anklager meg for å tvinge ham ut av firmaet, men han leverte oppsigelsen sin frivillig, skriver Lucia-Khan.

Lucia-Khan beskriver Wiiks søksmål som et angrep mot henne, og en fornærmelse mot hennes intelligens.

- Kvinner i dag kan komme seg til topps i sitt yrke ved å ha talent, og gjennom målrettet, hardt arbeid. Jeg har aldri manipulert noen seksuelt for å få jobben min som administrerende direktør hos WR, og at han i det hele tatt antyder noe annet er rett og slett motbydelig og skandaløst, skriver hun i eposten.

Hun viser også til at beslutningen om at Wiik ikke lenger skulle spille Morgan Kane ble gjort med støtte fra WR Entertainments aksjonærer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media