Hevder manglende norsk avtale kunne ødelagt Little Stevens karriere i USA

- Det betyr praktisk talt at du får yrkesforbud.

SKRIVES OM: Steven Van Zandt har deltatt i ei ny bok av Hans-Olav Thyvold som handler om «Lilyhammer»-stjerna. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKRIVES OM: Steven Van Zandt har deltatt i ei ny bok av Hans-Olav Thyvold som handler om «Lilyhammer»-stjerna. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Steven Van Zandt har de siste tre årene jobbet på millionsuksessen «Lilyhammer» sammen med NRK og produksjonsselskapet Rubicon.

Siden han er en amerikansk skuespiller, som tidligere har vært med i blant annet «The Sopranos», er han tilknyttet det amerikanske mektige skuespillerfagforbundet SAG (Screen Actors Guild).

I en ny bok om Van Zandt, som heter «Little Steven: Fra New Jersey til Lilyhammer», skriver forfatter Hans-Olav Thyvold at dette medlemskapet var bakgrunn for en unnlatelsessynd begått av Rubicon overfor Van Zandt, som kunne fått alvorlige konsekvenser for skuespillerens film- og TV-karriere i USA.

- Sykeforsikringen ryker Rubicon har nemlig ikke SAG-avtale med i forbindelse med «Lilyhammer», noe forfatteren skriver at SAG-medlemmet Van Zandt ikke var informert om.

- Hvis du vil bruke en av disse skuespillerne som er medlem av SAG, så må du ha en standardavtale i boks med fagforbundet. Det betyr at du betaler inn en viss sum for å bruke en SAG-skuespiller. Disse pengene bruker fagforeningen til pensjonsfond, sykeforsikringsordninger og det hele. Hvis en SAG-skuespiller jobber med en produsent som ikke har en slik avtale, kan han bli kastet ut av fagforbundet og sykeforsikringen ryker. Det betyr praktisk talt at du får yrkesforbud i USA, sier Thyvold til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer