Hevder nettprofil er forfalsket

Haldens nylig avgåtte kultursjef hevder at en nett-profil med informasjon om hans cv er forfalsket.

- FORFALSKET: Da Dagbladet på søndag snakket med Haldens nylig avgåtte enhetsleder for kultur, Torkel Varfjell, hevdet han å ha blitt utsatt for en forfalskning på nettstedet LinkedIn. Foto: Erik Wiggo Larsen, Demokraten.
- FORFALSKET: Da Dagbladet på søndag snakket med Haldens nylig avgåtte enhetsleder for kultur, Torkel Varfjell, hevdet han å ha blitt utsatt for en forfalskning på nettstedet LinkedIn. Foto: Erik Wiggo Larsen, Demokraten.Vis mer

Da Dagbladet søndag snakket med tidligere enhetsleder for kultur i Halden, Torkel Varfjell, var han i harnisk over det som ser ut som hans profil på det sosiale mediet LinkedIn.

Han hevdet blant annet at det dreide seg om en forfalskning, og vurderte å politianmelde forholdet.

Varfjell trakk senere intervjuet.

I kontrast Under «Utdanning» på LinkedIn-profilen med Varfjells navn står det oppført «Bachelor of Arts (B.A), Kultur» fra Høgskolen i Telemark. Bachelor-utdanning er tre-årig.

Opplysningen står dermed i kontrast til opplysninger fra Høgskolen til Dagbladet, om at Varfjells utdanning derfra tilsvarer ett års heltidsstudium.

Da Dagbladet igår ba om å få vite det hvis han hadde forandret mening om en politianmeldelse, ville han ikke svare på dette.

Innfridde søknad
Dagbladet skrev søndag at Torkel Varfjell i april i år ba om å bli omplassert fra stillingen som enhetsleder for kultur. Kommunen innfridde søknaden - men har ikke funnet noen ny stilling for ham.

Verken Varfjell eller rådmannen har villet si hva som er årsaken til omplasseringen.

- Vi må ta det for gitt at rådmannen tar tak i ansattesaker på riktig måte, sier ordfører Thor Edquist, som ikke vil legge seg opp i rådmann Gudrun Haabeth Grindakers håndtering av saken.

Forstår ikke Varfjell har ikke villet gi Dagbladet sin CV eller andre dokumenter som kan belyse saken, men har avvist å ha gitt uriktig informasjon om sin utdannelse.

«Jeg kan ikke gå god for noe av det som er blitt er blir framstilt i Dagbladet rundt min person og arbeidsforhold knyttet til Halden kommune. Jeg kan ikke forstå at noen ansatte i kommunen ønsker å skade meg personlig på den måten Dagbladet har presentert», skrev han i en epost til Dagbladet i går.

- Misforståelse Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Halden kommune, Kirsti Rørmyr, fortalte i Dagbladets artikkel på søndag at hun i mars i år stilte spørsmål om blant annet Varfjells CV til administrasjonen. Hun hadde da fått informasjon om at Varfjell skulle ha påberopt seg en treårig utdannelse fra Bø i Telemark da han begynte i kommunen i 2009.

- Det eneste svaret jeg har fått, er at jeg ikke har innsynsrett i dokumentasjon til medlemmer i andre organisasjoner, og at det var en misforståelse når det gjelder lengden på utdannelsen fra Telemark, sa hun til Dagbladet.