Hevder Nicole Kidman-film lyver om mammaen

Albert II går til angrep på ny film om Grace Kelly.

(Dagbladet): Albert II, regjerende monark i ministaten Monaco og sønn av den amerikanske filmlegenden Grace Kelly, er ikke glad for at morens liv blir Hollywood-film med Nicole Kidman i hovedrollen.

I en pressemelding tar fyrsten og hans søstre Caroline og Stephanie et kraftig oppgjør med «Grace of Monaco», som er tatt opp i høst og vinter og har planlagt premiere i 2014.

Ifølge dem inneholder filmen, som tar for seg de første månedene etter at Grace Kelly giftet seg med fyrst Rainier III i 1956, mange historiske feil og direkte oppkonstruerte scener.

I den aktuelle perioden lå Monaco i en opphetet konflikt med Frankrike om skattepenger.

Unødvendig glamorifisert - Familien vil understreke at dette langt fra er noen biografisk film. Den rekonstruerer en omskrevet og unødvendig glamorifisert del av fyrstedømmets historie, skriver de kongelige i uttalelsen, ifølge BBC News.

Bakgrunnen for at den kongelige familien går til et såpass oppsiktsvekkende angrep på filmprosjektet er at produsentene har skrytt til fransk presse av at de har fyrstehusets velsignelse til å lage filmen.

Fyrstehuset skal ha mottatt filmmanuset på et tidlig tidspunkt og bedt produsentene om å gjøre flere endringer, hvorav enkelte, men ikke alle, skal ha blitt tatt til følge.

- Fyrstehuset i Monaco kan ikke akseptere at produsentene hevder de har mottatt Deres Høyheters støtte på noe som helst vis, heter det i pressemeldinga.

Fiksjon Produsenten av Nicole Kidman-filmen, sier til nyhetsbyrået AFP at filmen er ment å være fiksjon.

- Intensjonen er ikke å fortelle den sanne historien om fyrstedømmet, sier han.

Albert II er ifølge Forbes en av verdens rikeste statsoverhoder. Han tok over styringa av Monaco da Rainier døde i 2005.

I 2011, i en alder av 53, giftet han seg med den 20 år yngre, tidligere toppsvømmeren Charlene Wittstock fra Sør-Afrika.

At pårørende reagerer når filmskapere tar seg kunstneriske friheter med historier fra virkeligheten, er ikke et nytt fenomen. I fjor reagerte datteren til Herman Watzinger da filmen om «Kon-Tiki» fremstilte ham som tvilende til flåtens sjødyktighet.

NY FILM: Nicole Kidman spiller Grace Kelly (1929-1982) i ny film om Hollywood-stjerna som ble førstedame i fyrstedømme. Til høyre virkelighetens Kelly med fyrst Rainier III. Foto: Stella Pictures
NY FILM: Nicole Kidman spiller Grace Kelly (1929-1982) i ny film om Hollywood-stjerna som ble førstedame i fyrstedømme. Til høyre virkelighetens Kelly med fyrst Rainier III. Foto: Stella Pictures Vis mer