Hevder «Serial 2» skal handle om Bowe Bergdahl

Ifølge amerikansk magasin skal krimpodcasten granske historien om Afghanistan-soldaten som var Talibans fange i fem år og beskyldes for forræderi.

HELT ELLER FORRÆDER? Historien om Bowe Bergdahl er gjenstand for stor oppmerksomhet. Nå hevdes det at saken granskes av den dyptloddende krimpodcasten Serial. Foto: NTB Scanpix
HELT ELLER FORRÆDER? Historien om Bowe Bergdahl er gjenstand for stor oppmerksomhet. Nå hevdes det at saken granskes av den dyptloddende krimpodcasten Serial. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er herremagasinet Maxim som siterer anonyme eks-soldater på at de har blitt intervjuet om Bowe Bergdahl (29) av «Serial»-journalisten Sarah Koenig.

Uttalelsene tyder på at en kommende sesong av krimpodcasten skal vies til den meget kontroversielle historien om soldaten som forlot sin post under mystiske omstendigheter i Afghanistan i 2009, ble tatt til fange av fiendtlige opprørere og utlevert til USA i 2014 i bytte mot fem Guantanamo-fanger.

Spekulasjon «Serial»-staben har ikke bekreftet opplysningene, omtaler dem som «vill spekulasjon» og understreker at de fortsatt ikke har bestemt seg for hvilken sak de vil granske i den neste sesongen.

- Staben jobber i øyeblikket med flere saker, både sesong 2, sesong 3 og andre podcastprosjekter. Og hittil har vi ikke snakket offentlig om noe av det vi jobber med, skriver «Serial»-produsent Emily Condon i et tilsvar til Maxim.

Magasinet har også tidligere har vært nyhetsledende på Bergdahl-storyen. Afghanistan-soldaten (29), som har norske og svenske aner, ble opprinnelig hyllet som en helt da han kom hjem til USA etter fem års fangenskap og tortur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.