Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hevder «Serial 2» skal handle om Bowe Bergdahl

Ifølge amerikansk magasin skal krimpodcasten granske historien om Afghanistan-soldaten som var Talibans fange i fem år og beskyldes for forræderi.

HELT ELLER FORRÆDER? Historien om Bowe Bergdahl er gjenstand for stor oppmerksomhet. Nå hevdes det at saken granskes av den dyptloddende krimpodcasten Serial. Foto: NTB Scanpix
HELT ELLER FORRÆDER? Historien om Bowe Bergdahl er gjenstand for stor oppmerksomhet. Nå hevdes det at saken granskes av den dyptloddende krimpodcasten Serial. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er herremagasinet Maxim som siterer anonyme eks-soldater på at de har blitt intervjuet om Bowe Bergdahl (29) av «Serial»-journalisten Sarah Koenig.

Uttalelsene tyder på at en kommende sesong av krimpodcasten skal vies til den meget kontroversielle historien om soldaten som forlot sin post under mystiske omstendigheter i Afghanistan i 2009, ble tatt til fange av fiendtlige opprørere og utlevert til USA i 2014 i bytte mot fem Guantanamo-fanger.

Spekulasjon «Serial»-staben har ikke bekreftet opplysningene, omtaler dem som «vill spekulasjon» og understreker at de fortsatt ikke har bestemt seg for hvilken sak de vil granske i den neste sesongen.

- Staben jobber i øyeblikket med flere saker, både sesong 2, sesong 3 og andre podcastprosjekter. Og hittil har vi ikke snakket offentlig om noe av det vi jobber med, skriver «Serial»-produsent Emily Condon i et tilsvar til Maxim.

Magasinet har også tidligere har vært nyhetsledende på Bergdahl-storyen. Afghanistan-soldaten (29), som har norske og svenske aner, ble opprinnelig hyllet som en helt da han kom hjem til USA etter fem års fangenskap og tortur.

Snart kom det imidlertid anklager om at Bergdahl selv hadde valgt å forlate sin post i Paktika-provinsen sørøst i Afghanistan og gå rett inn i fiendens armer, og at flere amerikanske soldater skal ha omkommet i søket etter ham. Bergdahl har selv hevdet at han stakk fra den amerikanske militærbasen i en protest mot det han mente var uverdige forhold.

Skal også filmes Saken har vært gjenstand for stor medieoppmerksomhet, og det er flere filmatiseringer på gang - blant annet en i regi av Oscar-belønnede Katheryn Bigelow («The Hurt Locker», «Zero Dark Thirty»).

«Serial» er podcasten som oppnådde enorme lyttertall og mottok en rekke priser for sitt grep med å vie tolv episoder til å gå i dybden på én sak - i den første sesongens tilfelle, drapet på den 19 år gamle skoleeleven Hae Min Lee i Baltimore i 1999.

Det har vært spekulert mye i hvilken sak som skal under lupen i framtidige sesonger. Selv har produsentene nøyd seg med å slå fast at det kommer oppfølgere.

- Det blir krim, det blir en radioføljetong lik første sesong, men jeg har faktisk ikke lov til å fortelle deg noe mer. Dette er topphemmelig, sa produsent Dana Chivvis til Dagbladet da hun gjestet Nordiske Mediedager i Bergen i mai.

KORTENE TETT TIL BRYSTET: Serial-jorunalist Sarah Koenig og hennes produsenter vil ikke bekrefte hva neste sesong skal handle om. Foto: NTB Scanpix
KORTENE TETT TIL BRYSTET: Serial-jorunalist Sarah Koenig og hennes produsenter vil ikke bekrefte hva neste sesong skal handle om. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!