Game of Thrones

Hevder slettet scene kunne «endret alt»

Lena Headey hevder det i sesong sju ble spilt inn en scene som ville endret synet på «Game of Thrones»-karakteren Cersei Lannisters siste sesong.

SPILTE INN SCENE: Lena Headey sier at hun i produksjonen av sesong sju spilte inn en scene som aldri kom med i serien. Foto: HBO via AP
SPILTE INN SCENE: Lena Headey sier at hun i produksjonen av sesong sju spilte inn en scene som aldri kom med i serien. Foto: HBO via APVis mer

NB! Det er spoilere i denne saken!

Det er bare noen dager siden «Game of Thrones»-stjerna Lena Headey, som spiller Cersei Lannister i serien, snakket ærlig om at hun ønsket at karakteren skulle fått en annen død i seriens siste sesong.

Fansen ble nemlig sittende igjen med svært blandede følelser etter siste sesong. Trofaste fans har fulgt serien slavisk siden 2011, og naturligvis har mange hengt seg opp i hvordan karakterene en etter en har mistet livet - også iskalde Cersei Lannister.

Nå avslører Headey at det angivelig skal ha blitt spilt inn en scene som aldri kom ut til seerne, som ville gitt en helt annen opplevelse av Cerseis karakterutvikling i serien.

- Vi laget en scene som aldri kom med i sesong sju. Det var en scene der hun mistet barnet. Det var et traumatisk, men stort øyeblikk for Cersei, og det kom aldri med. Jeg likte å spille scenen, for jeg tenkte at det ville endret ting for henne, sier Headey ifølge Huffington Post.

- Et annet inntrykk

Nettopp karakterenes utvikling har nemlig vært heftig diskutert etter suksesseriens siste sesong. Mange mener at ting har gått altfor fort i den siste sesongen, og at det derfor ble flere brister i karakteroppbyggingen.

Huffington Post mener at en spontanabort ville gitt seerne et annet inntrykk av hvordan Cersei endret seg fra å være mektig og fryktløs til å tydelig være nedbrutt og overvunnet av fienden.

I sin siste scene står Cersei sammen med sin bror og elsker, Jamie Lannister, spilt av Nikolaj Coster-Waldau (48). Hun gråter i armene hans, og sier at hun ikke vil dø, og at hun vil redde deres ufødte barn. Lite visste hun at det bare var snakk om sekunder før slottet, The Red Keep, ville rase over dem og ta livet av alle tre.

Måten de mistet livet på har fått fansen til å rase i sosiale medier, og mange mener det var en «altfor enkel utvei».

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

Enig med fansen

Det var på en såkalt «Comic Con» i helga at Headey kom med uttalelsene, ifølge People, som også har omtalt saken.

Det er altså bare noen dager siden at stjerna snakket overfor The Guardian om at hun ønsket en annen død for karakteren.

- Jeg vil si at jeg ønsket meg en bedre død, sier hun til The Guardian.

Den britiske avisa spør nemlig skuespilleren om hva hun ville sagt til manusforfatter David Benioff og serieskaper Dan Weiss dersom hun var full sammen med dem.

- Åpenbart drømmer du om din egen død, sier hun, og fortsetter:

- Man kunne dø på hvilken som helst måte i den serien, og min død var kanskje skuffende. Men samtidig tror jeg ikke de kunne gjort alle til lags. Uansett hva de gjorde tror jeg det ville vært noen som ble skuffa.