- Hever livskvaliteten

Finansminister Sigbjørn Johnsen leste sine favorittdikt på toget under litteraturfestivalen på Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Neste stasjon, Hamar. Avstigning på høyre side», sa høytalerstemmen. Inn fra perrongen kom finansminister Sigbjørn Johnsen. I jeans og lave cowboystøvler, med Hans Børlis samlede dikt under armen.

Poesi på toget Årets utgave av Norsk litteraturfestival på Lillehammer har «penger» som hovedtema, og finansministeren er hentet inn for å snakke om «pæeng» og lese dikt, på Litteraturfestivalen, NSB og Dagbladets poesitog på strekningen Hamar-Lillehammer.

- Det er veldig moro å være med på et så flott arrangement i min egen fødeby, sier den lyrikkinteresserte finansministeren til Dagbladet.

Johnsen har valgt ut kortreiste dikt og vers fra Hedmark, ført i pennen av Hans Børli, Rolf Jacobsen og Alf Prøysen.

- De tre er blant mine absolutte favoritter, og kan måle seg med det meste både her hjemme og internasjonalt, sier han.

Turistguide I det Johnsen er ferdig med den siste strofa i Prøysens «Trassvisa hennes Tora», informerer finansministeren om at vi nå er på Rudshøgda og kan se Prøysehuset ut av vinduet på venstre side.

Johnsen kjenner strekningen som sin egen lommebok, og ramser opp de neste stasjonene oppover i Gudbrandsdalen. Både de operative og de som ikke lenger er en budsjettpost når Johnsen og Jens deler ut samferdselskroner.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer