Hevn, hat og straff

Overveiende spennende roman om dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Duoen Roslund og Hellström har i noen år bedrevet en slags moderne sosialrealistisk krimskriving, og selv om suksessen i hjemlandet Sverige har vært stor, har de aldri helt overbevist med de to foregående romanene: De bar mer preg av å være journalistiske debattinnlegg enn skjønnlitteratur.

Politi-klisjé

I «Oppreisningen» er det derimot mulig å ane en forbedring. Dette er en roman om hevn, om hat og om dødsstraff slik den praktiseres i USA, og selv om forfatterne fortsatt har et stort behov for å si noe vektig og meningsfylt om temaet, har de denne gangen også klart å skape en gjennomgående spennende historie. Selvsagt må vi finne oss i å nok en gang møte Ewert Grens, en stor klisjé av en politimann. Alle moderne politiromanhelter skal ha noen særheter for å skille dem ut av mengden, Grens har dessverre fått dem i overmål: Han hører bare på slitne kassettbånd med Siw Malmkvist, og han har ennå ikke kommet over at han for mange år siden kjørte over kollegaen Anni, med det resultat at hun fikk en hjerneskade. Begge deler preger personligheten hans så sterkt at han framstår som en karikatur, ikke et ekte menneske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer