Hevnen er søt

I kveld starter NRK en ny, prisbelønt, fransk TV-serie i åtte deler bygd på den fabelaktige hevnromanen «Greven av Monte Cristo».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alexander Dumas d.e. (1808- 1870) overlever inn i et nytt årtusen. Fortellingene om de tre musketerer vil uten tvil bli lest av nye generasjoner, og i kveld starter NRK en ny, prisbelønt, fransk TV-serie i åtte deler bygd på den fabelaktige hevnromanen «Greven av Monte Cristo».

I hovedrollen figurerer ingen ringere enn Gérard Depardieu. Serien har siden midten av januar gått på svensk TV, og vi som har fulgt med, kan vitne om at denne versjonen både er helhjertet og trofast mot de melodramatiske virkemidlene til den drevne føljetongforfatteren Alexander Dumas.

Mellom 20 og 30 innspillinger av dette sterke dramaet er lagd gjennom tidene. Fra fjernsynets svart-hvite barndom i Norge vil mange huske Knut Risan i rollen som greven.

Depardieu framstiller for øvrig greven med stor kraft og skremmende velde. Serien har dessuten både Depardieus sønn og datter på rollelista.

Klassiker

Romanen «Greven av Monte Cristo» er oversatt til norsk i mange versjoner, de fleste av dem mer eller mindre forkortet, til dels radbrukket. Den som vokste opp på 1950- og 1960-tallet vil dessuten huske den dramatisk fortettede tegneserieversjonen til Illustrerte Klassikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer