Hevneren fra Mysen

Spenstig, rått og blodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Dø! Dø! Dø! DØØØØ», roper 17-årige Kurt Are Venger i denne boka der handlingen er lagt til et sommerhett Mysen. Kurt er oppkalt etter Kurt Cobain av faren som var hippie, men som nå jobber på sosialkontor og hjelper de svake. Moren er død av en overdose. Kurt Are er rasende. Han er rasende på homoer og negrer. Han er rasende på sine lobotomerte klassekamerater og alle de andre rasshølene han er omgitt av.

Og han blir fra seg av raseri da gamle Fanny i nabohuset, hans eneste venninne, blir funnet drept av det politiet antar er en vinningsforbryter. Kurt Are Venger har en annen teori. Og han vil ha hevn: «Kurt A revenger».

Taxi Driver

På baksideteksten henvises det både til «Catcher in the Rye», «American Psycho» og «Taxi Driver» som inspirasjonskilder til «Hevn». Og Kurt Ares hjelpeløse desperasjon og etter hvert livsfarlige hevntokt gir da også assisasiasjoner til Robert De Niros rollefigur. Kurt Are mistenker en fet og snuskete homse. Han gjør sine undersøkelser, og får hjelp av Fannys barnebarn som går på politiskolen, er noen år eldre og gjør Kurt Are konstant kåt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer