Hevnlyst og uskyld på Nationaltheatret

Gresk tragedie, «Reisen til julestjernen» og rykende fersk russisk dramatikk. Dette er tre av ingrediensene på Nationaltheatrets høstmeny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Teaterhøsten blir innledet med Ibsen-festival, og teatersjef Eirik Stubø gleder seg i den forbindelse over å få den tyske regissøren Sebastian Hartman til landet.

- Hartman gjestet festivalen for fire år siden, og vi er svært glade for å få ham tilbake. Denne gangen kommer han for å regissere Nationaltheatrets egne skuespillere i stykket «John Gabriel Borkman».

- Sammen med stykkene «Vildanden», «Fruen fra havet» og lyrikkprogrammet «Paa Vidderne», er denne forestillingen Nationaltheatrets bidrag til Ibsenfestivalen 2004, informerte Stubø under presentasjonen av høstprogrammet.

Desember med uskyld og hevntørst

Julen 1924 hadde Sverre Brandts «Reisen til julestjernen» urpremiere på Nationaltheatret. I desember i år kommer stykket tilbake etter fire års pause. 80-årsjubileet feires med Andrea Bræin Hovig i hovedrollen som Sonja.

- Det er mye ironi og selvdyrkelse rundt oss, det kan bli vanskelig å få publikum til å tro på en så uskyldig og lite egosentrisk karakter som Sonja er.

- Men jeg gleder meg veldig til å gi liv til en skikkelse som er så kjær og kjent for mange, slår Bræin Hovig fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer