Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

HEY, IM TRYING TO RAISE £ 9.50 TO BUY A NEW BOOK ANY HELP WELCOME GOD BLESS

I en verden der alle nå skal skjæres over en og samme kam er det grunn til å bruke øynene for å se alle nyansene.

RETT VED 100 CLUB: Fredag kveld etter stengetid og en dårlig konsert på legendariske 100 Club i Oxford street fikk vi et øyeblikk tilbake trua på menneskeheten da vi gikk forbi denne bokelskende mannen. Foto: Tom Stalsberg.
RETT VED 100 CLUB: Fredag kveld etter stengetid og en dårlig konsert på legendariske 100 Club i Oxford street fikk vi et øyeblikk tilbake trua på menneskeheten da vi gikk forbi denne bokelskende mannen. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Meninger

London (Dagbladet):

«A drunk called Elvis Presley stamped on another drinkers head in a dispute over a game of pool.». Nei, dette er ikke fiksjon, men en liten notis om stygg vold som utspant seg i Plymouth under tittelen «Rock’n’Parole» i tabloidmeggeavisa The Sun, en av mange papiraviser som er et must på toget til Peterborough en lørdag for å se elendig fotball der den norske unggutten, Martin Samuelsen, akkurat nå er på utlån fra West Ham og som spilte hele kampen. The Posh, som Pboro kalles, tapte helt fortjent 0–4 mot Milton Keynes Dons. Diverse papiraviser ble også med i veska på turen til den meget spesielle romerske byen Bath, en time og 45 minutter fra Paddington stasjon.

Ei langhelg i London er sjelden feil, og den kan brukes etter innfallsmetoden og den kan planlegges i detalj. Vi valgte litt begge deler. Blant annet å finne et fint navn på undergrunnskartet og reise dit, det ble Arnos Grove. Stedet leverte i den forstand at det var en grei pub der og ellers en forstad til byen som også inviterte til The End Tour med Black Sabbath på The O2 Arena, terningkast flammer, mimring og tunge riff med Ozzy i bedre form enn på aldri så lenge. Oppvarmerne Rival Sons var også 1973 godt som noe annet.

Bøker ble også innkjøpt, The Football Man fra 1968 signert Arthur Hopcraft, The Hearing Trumpet av Leonora Carrington, Nutshell av Ian McEwan pluss et knippe musikkbiografier og «In the country of country – a journey to the roots of american music» og ei massiv bok om amerikanske reklameplakater som tar for seg 60 – og 70-tallet.

Men, den beste reklamen for papirbøker fant vi sittende på gata. En av de mange som ikke har tak over hodet satt under sin fuktige sovepose og leste nettopp ei bok. På pappskiltet ba om han om penger så han fikk kjøpt flere bøker. Sterling ble gitt.

En eldre slusk blir rørt av slikt, og hva er da mer naturlig enn å avrunde London-turen med å se T2, den nye Trainspotting-filmen, midt på blankeste mandagsformiddagen. Det kalles å ha fri og glemme president Donald The Koko.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling