TÅRER: TV-anmelderne våre i Robinson & Farmen tror de har funnet kuren for HGVM2-viruset. Foto: TV2
TÅRER: TV-anmelderne våre i Robinson & Farmen tror de har funnet kuren for HGVM2-viruset. Foto: TV2Vis mer

HGVM2-viruset

Etter varm anbefaling fra venner og familie har Robinson & Farmen funnet frem både rødvinsdunk og kleenex når de benker seg ned i sofaen for å se folkekjære og folkeglemte artister.

Meninger

De registrerer at artistene på skjermen råder over et langt fjongere koltbord enn dem selv: cherrytomater, asparges innrullet i parmaskinke, bringebær og roquefort, alt dandert i blanke skåler som blir filmet i flotte nærbilder.

- Interiøret her er veldig påfallende, dette er sånn lavt utdannede folk tror at hyggelige kjendishjem ser ut, sier Robinson og drømmer om at Ferrero Rocher-kulene han knasker på var økologiske cherrytomater.

- Utrolig merkelig den akvarell-utformingen rundt de gamle klippene de viser.

- Det virker som om Marianne Aulie og Unni Askeland har vært på Hadeland Glassverk og utformet den grafiske profilen til programmet.

- Dette er Oslo-baserte konseptutvikleres visjon av hvordan bonderomantikk er.

Om produksjonsdesignerene har malt med bred pensel, er det ingen ting i forhold til de som jobber på innholdssiden.

- Det eksisterer kun to følelser i dette bondelandskapet: glede og sorg.

- Og begge følelsene er blåst opp til det ekstreme: enten latterkrampe eller krampegråt.

Første låt er allerede gjennomført, og Marion Ravn og Lene Marlin klemmer hverandre hardt, mens de begge puster lettet ut.

- Det triste er at det er total manko på konkrete, ærlige tilbakemeldinger i dette programmet, i motsetning til Idol. Her er alt «kjempebra». Problemet som oppstår da er at de fysiske lovene for relativisme opphører. Hvis alt er kjempebra, kan ingen ting stikke seg ut som bedre eller best.

- Etter program 2 skjønner man at «kjempebra» uten gråting betyr at det er helt middels.

Farmen enser knapt Robinsons ressonnement, for han sitter opptatt med den rørende wikipedia-artikkelen til Lene Marlin på fanget.

- Jeg vet ikke hva jeg synes om denne tårefetisjen som hjemsøker tv-kanalene om dagen, sier Robinson.

- Jeg bruker krokodilletårene fra Tore På Sporet til å fukte kluten som skal brukes til å tørke opp tårene som sannsynligvis kommer når Ole Paus skal covre en totalt ukjent Marlin-låt litt senere, knegger Farmen.

Oppbygningen i programmet blir ganske gjennomskuelig etter hvert: man kan banne på at de ikke legger den fornorskede Ole Paus-versjonen i toppen av programmet. Tårecrescendoet skal oppskriftsmessig bygges opp for å nå klimaks mot slutten.

- Gråter du? spør Farmen når han snur seg til venstre og ser Robinsons blanke øyne.

- Nei, jeg har bare ikke blunket på to minutter, for jeg er så redd for å gå glipp av potensiell gråting fra Marlin.

Midtveis i programmet står de utvalgte musikerne ved et lite tjern og kjører fjernstyrte lekebåter.

- Jeg vet ikke med deg, men jeg kan sitte og se Ole Paus prøve å kjøre fjernstyrt lekebåt med påtatt Kirkelig Kulturverksted-klønethet dagen lang.

- Følg med, nå er de plutselig på tivoli i en låve!

- Jeg får nesten litt dårlig samvittighet med tanke på alle produksjonsassistentene på Monster som har måttet ringe rundt til venner og familie for å få tak i en autentisk popcorn-maskin fra 50-tallet, sier Robinson og gliser.

- Jeg kan faktisk banne på at jeg så Barnum spise popcorn av en liknende maskin på det sirkuset i Halvbroren episode 3, smeller det fra Farmen.

- Nå er vi halvveis ut i programmet, og jeg har fortsatt ikke begynt å gråte, sutrer Farmen.

Men endelig er det duket for Ole Paus' tolkning av en totalt ukjent Marlin-låt i norsk språkdrakt, og da blir HVGM-regissørens blikk for detaljer spesielt tydelig.

- Se så utrolig flott den tommelringen til hun fiolinisten ser ut i lyset fra stearinlysene, sier Farmen, når Marlins gråtsprengte ansikt forsvinner i soft fokus i bakgrunnen.

- Alt er så forseggjort og gjennomtenkt. Ikke ulikt Halvbroren? spør Robinson med et anstrøk av sarkasme i stemmen.

- Hvem tror du blir den nye Vinni?

- Hvis researcherne har gjort jobben sin, er det i hvert fall én som innrømmer utroskap i løpet av sesongen. Jeg håper det blir Ole Paus, for en unnskyldning fra den whisky-stemmen der kan garantert få en hel nasjons tilgivelse.

- Dette føleriet har blitt en epidemi som sprer seg i norske TV-stuer i rekordfart, sier Farmen med uironisk bekymring i stemmen.

- Heldigvis finnes det en enkel behandling, sier Robinson.

Farmen nikker samtykkende i det tommelfingeren hans trykker ned OFF-knappen på fjernkontrollen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.