<strong>SERIEMORDER:</strong> Ingen vet hvor mange HH Holmes tok livet av i drapsslottet sitt i Chicago. Rapportene varierer fra 27 til 200. Nå er det klart at livet hans vil bli gjenfortalt på kinolerrettet med Leonardo DiCaprio i hovedrollen og Martin Scorsese bak spakene. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
SERIEMORDER: Ingen vet hvor mange HH Holmes tok livet av i drapsslottet sitt i Chicago. Rapportene varierer fra 27 til 200. Nå er det klart at livet hans vil bli gjenfortalt på kinolerrettet med Leonardo DiCaprio i hovedrollen og Martin Scorsese bak spakene. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

HH Holmes lurte folk til å sjekke inn på hotell. Var egentlig et «drapsslott», og ingen vet hvor mange som forsvant

Seriemorderens liv blir film med DiCaprio i hovedrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stjerneduoen Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese har gjentatte ganger vist at kjemien stemmer godt dem imellom.

De har allerede samarbeidet om storfilmer som «Gangs of New York», «The Aviator», «The Departed», «Shutter Island» og «The Wolf of Wall Street», og det er nå klart at de har et nytt prosjekt på trappene.

Livet til den notoriske seriemorderen HH Holmes skal nemlig vises på det store lerretet, og igjen er det den dynamiske duoen som skal skape filmmagi, skriver Deadline.

Solgte skjeletter

Mannen som for ettertida har blitt kjent som drapsmannen HH Holmes ble født som Herman Webster Mudgett i 1861 i New Hampshire.

Han fattet tidlig en interesse for liv og død, og i 1882 begynte han på medisinstudiene i ved Universitetet i Michigan.

Under studietida tjente han penger på å stjele kropper fra laboratoriet og komme med påstander om at de hadde omkommet i ulykker. Slik klarte han å svindle til seg store summer i forsikringspenger.

Deretter gikk ferden til Chicago hvor grusomhetene for alvor begynte.

«Drapsslott»

Han begynte å jobbe på et apotek i storbyen, og tok etter hvert over virksomheten da den tidligere eieren forsvant på mystisk vis. Det neste skrittet var å bygge om det treetasjer høye huset til det som i etterkant har blitt kalt et «drapsslott».

De øvre etasjene var der Holmes selv bodde, men inneholdt også flere små rom der han tok livet av flere av sine ofre. Ingen vet nøyaktig hvor mange.

Flere av rommene hadde gassutløp som ga ham muligheten til å kvele ofrene sine. Huset hadde også flere sjakter, falske vegger og luker slik at likene på effektivt vis kunne fraktes ned i kjelleren. Her hadde han blant annet en ovn og flere syrebad der han kunne kvitte seg med levningene.

Under verdensutstillingen i Chicago i 1893 åpnet han også huset sitt som et hotell for besøkende. Mange av gjestene hans overlevde ikke oppholdet.

Flere skoler som underviste i medisin kjøpte menneskeskjeletter av Holmes i denne perioden uten å stille spørsmål ved hvor han hadde fått tak i dem ifølge The Guardian.

Drepte familien

Holmes drev også med utbredt svindelvirksomhet, og det var dette som til slutt skulle avsløre ham og bestialitetene han hadde gjort.

Under en av forsikringssvindlene skulle han betale en andel til en Benjamin Pitezel. Dette gjorde han aldri, og Pietzel tipset myndighetene. De klarte likevel ikke å fange Holmes før han hadde tatt hevn.

Først tok han livet av Pitezel, før han kidnappet tre av barna hans og drepte dem også.

Uvisst antall Holmes ble først stilt for retten for forsikringssvindel alene, men ble etter hvert også dømt for de fire drapene på Pitezel-familien.

I politiets varetekt fortalte han en rekke historier til politiet om alle menneskene som hadde møtt sin skjebne i hans hender, men tallene varierer veldig.

Enkelte hevder han innrømmet 27 mord, mens andre mener tallet kan være så høyt som 100 eller 200 ifølge History.com.

- Jeg ble født med djevelen i meg. Jeg kan ikke noe mer for at jeg er en morder enn en poet kan for at han får inspirasjon til å synge, skal han ha sagt i tilståelsen.

<strong>DRAPSSLOTTET:</strong> Flere av rommene hadde gassutløp som ga Holmes muligheten til å kvele ofrene sine. Huset hadde også flere sjakter, falske vegger og luker slik at likene på effektivt vis kunne fraktes ned i kjelleren. Her hadde han blant annet en ovn og flere syrebad der han kunne kvitte seg med levningene. Foto. WIKIMEDIA COMMONS
DRAPSSLOTTET: Flere av rommene hadde gassutløp som ga Holmes muligheten til å kvele ofrene sine. Huset hadde også flere sjakter, falske vegger og luker slik at likene på effektivt vis kunne fraktes ned i kjelleren. Her hadde han blant annet en ovn og flere syrebad der han kunne kvitte seg med levningene. Foto. WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

Han ble henrettet ved henging den sjuende mai 1896 i Philadelphia.

Basert på bok

Historien om White har gjentatte ganger blitt gjenfortalt. Blant annet i boka «The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America», skrevet av Erik Larson og publisert i 2003.

Det er denne boka filmmanuset til den nye filmen er basert på. Deadline skriver også at DiCaprio har hatt ønsker om å gjøre denne filmen helt siden 2010.

Det er Paramount-studioet som skal stå bak produksjonen, og de skal etter sigende ha slått både Twentieth Century Fox og Universal på mållinjen i konkurransen om å sikre seg avtalen.

Foreløpig er det ikke kjent når filmen vil være ferdig, ei heller når den vil spilles inn.

«The Revenant»

Det er riktignok ikke i HH Holmes' skikkelse vi får se DiCaprio neste gang. Det er i filmen «The Revenant».

Den handler om en jeger på 1820-tallet, gestaltet av DiCaprio, som etter et bjørneangrep blir etterlatt i skogen for å dø av kompanjongene sine. Når jegeren likevel overlever, er det selvfølgelig duket for en aldri så liten hevn.

Filmen ble spilt inn i over ni måneder i fjor og i år. Grunnen til den lange innspillingstida er at opptakene finner sted så langt inne i de kanadiske skoger, at når de kommer fram til innspillingsstedet har de bare tre timer med dagslys igjen.

Det blir dermed korte og intense innspillingsdager.

- Jeg har planlagt det på denne måten for å ha fokus på de gylne øyeblikkene. Innspillingsstedet er så mektig og vakkert. Det ser ut som at ingen har satt sine føtter her noensinne, og det var akkurat det jeg trengte, sa regissøren Alejandro González Iñárritu overfor nettstedet Deadline i vinter.

Også Kristoffer Joner er med i storfilmen.

<strong>SAMARIBEIDER IGJEN:</strong> Stjerneduoen Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese skal nok en gang samarbeide. Denne gangen er det livet til seriemorderen HH Holmes som skal på det store lerrettet. Foto: PETER KRAMER / AP PHOTO / NTB SCANPIX
SAMARIBEIDER IGJEN: Stjerneduoen Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese skal nok en gang samarbeide. Denne gangen er det livet til seriemorderen HH Holmes som skal på det store lerrettet. Foto: PETER KRAMER / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer