HH Holmes lurte folk til å sjekke inn på hotell. Var egentlig et «drapsslott», og ingen vet hvor mange som forsvant

Seriemorderens liv blir film med DiCaprio i hovedrollen.

SERIEMORDER: Ingen vet hvor mange HH Holmes tok livet av i drapsslottet sitt i Chicago. Rapportene varierer fra 27 til 200. Nå er det klart at livet hans vil bli gjenfortalt på kinolerrettet med Leonardo DiCaprio i hovedrollen og Martin Scorsese bak spakene. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
SERIEMORDER: Ingen vet hvor mange HH Holmes tok livet av i drapsslottet sitt i Chicago. Rapportene varierer fra 27 til 200. Nå er det klart at livet hans vil bli gjenfortalt på kinolerrettet med Leonardo DiCaprio i hovedrollen og Martin Scorsese bak spakene. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stjerneduoen Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese har gjentatte ganger vist at kjemien stemmer godt dem imellom.

De har allerede samarbeidet om storfilmer som «Gangs of New York», «The Aviator», «The Departed», «Shutter Island» og «The Wolf of Wall Street», og det er nå klart at de har et nytt prosjekt på trappene.

Livet til den notoriske seriemorderen HH Holmes skal nemlig vises på det store lerretet, og igjen er det den dynamiske duoen som skal skape filmmagi, skriver Deadline.

Solgte skjeletter

Mannen som for ettertida har blitt kjent som drapsmannen HH Holmes ble født som Herman Webster Mudgett i 1861 i New Hampshire.

Han fattet tidlig en interesse for liv og død, og i 1882 begynte han på medisinstudiene i ved Universitetet i Michigan.

Under studietida tjente han penger på å stjele kropper fra laboratoriet og komme med påstander om at de hadde omkommet i ulykker. Slik klarte han å svindle til seg store summer i forsikringspenger.

Deretter gikk ferden til Chicago hvor grusomhetene for alvor begynte.

«Drapsslott»

Han begynte å jobbe på et apotek i storbyen, og tok etter hvert over virksomheten da den tidligere eieren forsvant på mystisk vis. Det neste skrittet var å bygge om det treetasjer høye huset til det som i etterkant har blitt kalt et «drapsslott».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer