SERIØST: Sveitsiske Piegas Master Line Source-høyttalere kan høres hos Audio Norge. Denne helga holder byens hi-fi-butikker lang- og søndagsåpent. Foto: Audio Norge
SERIØST: Sveitsiske Piegas Master Line Source-høyttalere kan høres hos Audio Norge. Denne helga holder byens hi-fi-butikker lang- og søndagsåpent. Foto: Audio NorgeVis mer

Hi-fi hele helga i hovedstaden

Stereobutikker slår på stortromma.

Er den engelske høyttalerfabrikanten KEFs Muon, en gigantisk metallskulptur av en høyttaler med en prislapp på 1,6 millioner kroner paret, verdens aller beste serieproduserte høyttalerkonstruksjon?

Spørsmålet er selvsagt absurd. Hi-fi er ikke en konkurranse, og oppfatninger av hva som er god lyd er meget subjektive. Men noen mener i hvert fall at KEFs sølvskimrende gigant er temmelig tett på.

Andre tror den har en verdig utfordrer i sveistsiske Piegas Master Line Source, et gigantisk system med bånddiskanter og egne basstårn til halvannen million.

Denne helga er det mulig å sammenlikne de to, når noen av byens byens hi-fi-forhandlere har langåpent og søndagsåpent med en del ganske heftig utstyr koblet opp, sammen med ting i langt mer moderate prisklasser.

Det er selvsagt ikke bare denne helga man kan høre disse tingene. Men Oslo mangler en skikkelig hi-fi-messe, så dette er det nærmeste man kommer. Så vidt jeg vet var det Oslo Hi-Fi Center som begynte, med sin såkalte Puls-messe. Senere er andre butikker, som Stereofil og Audio Norge, kommet etter. Det bør hi-fi-asylet i Vika bare være glad for, for med søndagsåpent og høy stemning i flere butikker blir det fristende for flere med en audiofil rusletur i godværet.

Det er hos Oslo Hi-Fi Center i Dronnings Mauds gate 1-3 man kan høre KEFs Muon, sammen med en mengde andre godsaker for analoge og digitale, deriblant produktene fra norske Adyton, som OHC-sjef Geir Tømmervik selv er involvert i.

Piega-høyttalerne kan man høre hos Audio Norge og Duet Audio i Torggata 16, også kjent som gamle Torggata bad. Der kan man blant annet også høre high end-høyttalere fra amerikanske Rockport, samt et stort utvalg i hodetelefoner og assosiert elektronikk.

Hos Stereofil i Strøget-passasjen i Grensen kan man blant høre Max Maud fra den legendariske engelske Tannoy-fabrikken demonstrere høytalerne i Prestige GR-serien. Regas nye flaggskip av en platespiller, RP-10, snurrer vinyl.

Samtlige butikker lokker også med messetilbud med betydelige rabatter. Og på vei mellom Audio Norge og butikkene lenger vest, kan man svinge innom dagens platemesse på Kulturhuset på Youngstorget, med DJ Øyvind Pharo.

Hvem vil ut i vårværet når man kan bla i gamle LP-plater eller sitte i et halvmørkt rom sammen med andre middeladrende menn og høre hi-fi?

SERIØST: KEF Muon kan høres hos Oslo Hi-Fi Center i Vika. Foto: KEF
SERIØST: KEF Muon kan høres hos Oslo Hi-Fi Center i Vika. Foto: KEF Vis mer