Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

High On The Hog

The Band framstår som et rhythm & blues-band mer enn et rockeband på «High On The Hog», en plate som ellers ikke innevarsler noen stor kursendring. Om noen hadde ventet det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fansen får ellers det de er vant til - og et par overraskelser. En av dem er en fin gest til Richard Manuel, et konsertopptak fra 1986 med den nå avdøde Band-pianisten på vokal. Ellers deler Helm og Danko den jobben, støttet av Randy Ciarlante, mens Hudson veksler mellom tangenter, trekkspill og saksofoner.

Fansen blir heller aldri ferdig med diskusjonen om hvor mye Robbie Robertson betydde for gruppa. Fraværet av låtskriveren Robertson er påtakelig på «High On The Hog», der stoffet hovedsakelig er hentet fra kilder utenfor bandet. Best av disse er Dylans «Forever Young», her tilegnet avdøde Jerry Garcia, mens hans «I Must Love You Too Much» blir anmassende.

Leiber/Stollers «Young Blood» er The Band på sitt beste, men det er et tankekors at den desidert mest spennende låten er «Ramble Jungle», signert The Band og Champion Jack Dupree og med bluesveteranen på vokal.

Hele Norges coronakart