PÅ ROSKILDE: Highasakite. Fra venstre: Øystein Skar, Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Kristoffer Lo og Marte Eberson. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
PÅ ROSKILDE: Highasakite. Fra venstre: Øystein Skar, Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Kristoffer Lo og Marte Eberson. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Highasakite måtte taues ut av gjørmeinferno på Glastonbury: - Bilen bare sklei

Spilte på Roskilde i går.

ROSKILDE (Dagbladet): Highasakite er inne i en storslått rekke med festivaloppdrag, som blant annet inkluderer Roskildefestivalen, Glastonbury, Latitude og Hurricane.

Men selv, med unntak av Kristoffer Lo, er de ikke så glade i å dra på festivaler på privaten hvis de ikke spiller der selv.

- Jeg tror det er fordi fra jeg var ganske ung, så har jeg alltid spilt på festivaler om sommeren. Og så har jeg aldri følt behovet for å reise til en festival og bo på en camp eller i et telt, når jeg heller kan ha det bedre backstage. Det er litt tungt å være helt vanlig publikumgjenger når man er vant til å kunne henge der, sier Trond Bersu til Dagbladet.

Private festivalopplevelser

Lo har derimot mange gode festivalminner som sivil fra opp gjennom årene.

- Rock en Seine med Bjørk og Nine Inch Nails i 2007 og Roskildefestivalen med Jay-Z og Radiohead i 2008 har vært helt sinnsyke opplevelser.

I dag tok han seg blant annet en feriedag på Roskildefestivalen, etter å ha spilt der i går.

- Jeg var igjen en ekstra dag også etter konserten vår her på Roskildefestivalen i 2013 også. Det er en festival som er veldig gøy å være på, sier Lo.

Forrige uke spilte de på gigantfestivalen Glastonbury i England,

- Det var litt kaotisk, både før og etter konsert. Det er en gigantisk festival. Det føltes som at vi var ett av en million band, sier Marthe Eberson-Valeur.

Årets Roskildefestival har delvis vært preget av regnbyger. Men det har ikke vært noe sammenlignet med gjørmeinfernoet på Glastonbury.

- Det er egentlig deilig å være på en festival der folk gikk til gjørme opp til knærme, men likevel var så blide. Men alt utstyret vårt var jo fullt av gjørme etter konsert. Kabler og absolutt alt, sier Lo.

Anmelderkritikk

Da Highasakite skulle kjøres tilbake til bandbussen sin, sa det stopp. Åtte mann måtte hjelpe til for å få den ut av gjørma.

- Bilen vår måtte taues ut. Vi kom oss ikke tilbake til bussen, for bilen sto fast. Den bare sklei, sier Øystein Skar.

Highasakite har stort sett alltid høstet femmere og seksere for albumene sine, så også for sisteskiva «Camp Echo». Det har fått musikkredaktøren i Natt&Dag til å kalle norske musikkjournalister for slappe flokkdyr, som bare slenger god kritikk etter bandet uansett. Bandet virker ikke veldig gira på å kommentere kritikken.

- Det er en journalist som kritiserer andre journalister, så det har ikke noe med oss å gjøre, egentlig, sier Eberson-Valeur.

- Dere tenker aldri: «Det er rart at ingen anmeldere setter fingeren på dette eller dette?»

- Jeg synes det er mange som har gjort det. Det er mange anmeldere som har kritisert oss for flere ting som de ikke liker ved oss, så det framstår ikke altfor snilt for meg, egentlig, sier Eberson-Valeur.