DEBATT

Inkludering:

Hijab mot kulda

Vi må fokusere mindre på hijaben og mer på andre viktige forhold for unges oppvekst og følelse av tilhørighet.

LITEN GRUPPE: Ved å forby hijab ville jeg bidra til ekskludering og marginalisering av en liten gruppe elever som i utgangspunktet er sårbare, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
LITEN GRUPPE: Ved å forby hijab ville jeg bidra til ekskludering og marginalisering av en liten gruppe elever som i utgangspunktet er sårbare, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Noen dager blåser det kaldt gjennom skolegården. Da hender det at jeg tar det store ullskjerfet mitt over hodet, krysser det under haka og knyter det i nakken.

– Se, Hege har hijab, sier noen av barna og ler.

– Hijab er godt mot kulda, sier jeg.

Så ringer det, vi går inn og barna tar av seg boblebukser, jakker og luer. Noen av barna har hijab. Bør de få lov til det? Ja, det synes jeg de skal få lov til. Jeg ville aldri si til en av elevene mine at hun ikke kan få ha på seg hijab. Det betyr ikke at jeg er sikker på min beslutning.

Lover og læreplaner understreker at skolen skal arbeide for inkludering. Inkludering betyr ikke å behandle alle likt. Det betyr å behandle alle på en likeverdig måte, hvilket av og til betyr å forskjellsbehandle.

Min jobb er å få alle barna i klassen til å føle seg som likeverdige og inkluderte medlemmer av fellesskapet. Det gjelder han som ennå ikke klarer 7-gangen, hun som er kretsmester i håndball, han som ikke har ski og hun som har hijab. Hver og en av dem er like viktige brikker i puslespillet som utgjør vår klasse.

De skal lære av hverandre, berike og hjelpe hverandre. Vi har ingen å unnvære. Ved å forby hijab ville jeg bidra til ekskludering og marginalisering av en liten gruppe elever som i utgangspunktet er sårbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer