Hijabdiskusjonen

«Den norske staten skal ikke promotere politiske eller religiøse symboler. Jeg vil ikke ha hijabpoliti, kalottpoliti, sameluepoliti, swastikakors, hodeskallesymbol. Fantomet

«Hvor mange kvinner i islam får bli med i politiet? Dette er tross alt et steg i riktig retning. Jeg står likevel for et nei til hijab. Eskil«Jeg har mange muslimske venner, men jeg vil ha meg frabedt et politi som godtar et klesplagg som definerer kvinnen som en fristerinne og som derfor må tildekkes.

mojo

«Lovgivningen er med på å skape endringer hos innvandrere, f.eks. flerkoneri, omskjæring og tvangsekteskap Jeg er enig med Chaudry på en måte (selv om jeg er uenig i hijabforslaget): Det multikulturelle samfunn er kommet for å bli. Da må også nordmenn tilpasse seg.

surpeis«Det er ikke snakk om å gi muslimer spesialbehandling, men å gi individer like rettigheter og håp om lykke. Det er ikke uniformen som forteller at politiet skal være nøytrale, men selve reglene.

asdfasdf

«Det er ingen menneskerett å jobbe i politiet, fargeblinde og kortvokste ekskluderes, slik religiøse klesplagg også må ekskluderes. Uni form er latin og betyr en form.

Rune Ogham

«Demokrati betyr folkestyre. Ca. 90% av det norske folk er imot at politikvinner skal bruke hijab, og at jøder og sikher skal bruke religiøse hodeplagg. Har politikerne tenkt å vise respekt for folkets mening?

jovisk