TAPTE KAMPEN MOT KREFTEN: Artist Hilde Heltberg døde i natt. Dette bildet ble tatt i forbindelse med utgivelsen av hennes siste plate i 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
TAPTE KAMPEN MOT KREFTEN: Artist Hilde Heltberg døde i natt. Dette bildet ble tatt i forbindelse med utgivelsen av hennes siste plate i 2009. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

Hilde Heltberg (51) er død

- Kreften har tatt en av de beste nå.

(Dagbladet): Artist Hilde Heltberg (51) er død, melder NRK.

Den høyt respekterte artisten og låtskriveren ble lagt inn på Rikshospitalet i påsken, hvor hun ble operert for kreft, ifølge NRK.

I natt tapte hun kampen mot sykdommen.

Hedret Heltberg ga ut sin debutplate i 1982, og har skrevet flere sanger. I alt ga hun ut 12 album i løpet av karrieren.

Tre ganger på 80-tallet deltok hun i Melodi Grand Prix, og var medlem av flere country-, rock- og pop-band.

I seinere år spilte hun blant annet i trioen Queen Bees og turnerte med blant andre Henning Kvitnes og Jonas Fjeld.

- Hilde var en god kollega og god venn i mange år. Vi har jobbet sammen siden første gang i 1982. Dette er bare trist, sier Jonas Fjeld til Dagbladet.
  - En av de beste Han så Heltberg sist på tirsdag, da han var og besøkte henne på sykehuset.

- Jeg fikk tatt et ordentlig farvel med henne. Jeg fikk sett henne og holdt rundt henne. Det gjorde godt, sier Fjeld.

I 2002 ble Heltberg hedret med Edvard-prisen i klassen populærmusikk - mindre verk, for låta «Med tiden», innspilt av Anita Skorgan på hennes album «Gull». Heltbergs siste singel var «Elske fritt», som kom i 2009.

- Kreften har tatt en av de beste nå. Hun har gjort så mye flott. Hun var suverent flink og skrev utrolig gode melodier, sier Fjeld.

- Varm og jordnær Artist Ole Paus har også samarbeidet med Heltberg ved flere anledninger.

ANERKJENT ARTIST: Hilde Heltberg ga ut sin debutplate på begynnelsen av 80-tallet. Hun har gitt ut i alt 12 plater i løpet av karrieren.
FOTO: OLA NÆSS / NTB / SCANPIX
ANERKJENT ARTIST: Hilde Heltberg ga ut sin debutplate på begynnelsen av 80-tallet. Hun har gitt ut i alt 12 plater i løpet av karrieren. FOTO: OLA NÆSS / NTB / SCANPIX Vis mer

- Dette er utrolig vondt. Hilde er en av de fineste og mest musikalske menneskene jeg har møtt noen gang, sier han til Dagbladet.

- Hun hadde en måte å synge på som hun var helt alene om. Hun fikk ikke så mye oppmerksomhet for sin begavelse som hun fortjente, sier han.

Ole Paus beskriver Heltberg som en varm og jordnær kvinne som var veldig glad i menneskene rundt seg. En kvinne han alltid kunne stole på. Seinest før jul møttes de to i Kristiansand, og snakket om å gi ut ting sammen i framtida.

- Dette har gått veldig fort, sier han.

- En viktig artist - Dette er bare veldig trist. Jeg hørte henne første gang da hun som ung jente sang med Uncle John's Band fra Lillestrøm, sier musikkanmelder Øyvind Rønning i Dagbladet.

- Hilde vekslet mellom å synge på engelsk og norsk, og ga som soloartist ut mange fine plater. Hun har også vært med på en rekke prosjekter med andre artister, enten som låtskriver eller vokalist, fortsetter Rønning.

Han framhever at Heltberg var en vokalist mange norske artister kontaktet da de trengte en duettpartner som «de visste alltid presterte 100 prosent».

- Derfor var hun en viktig artist. Dessverre fikk hun aldri det store løftet som soloartist som hun og stemmen hennes hadde fortjent, sier Rønning.

Musiker Trond Granlund har sunget flere duetter med Heltberg.

- Hilde var en veldig flott sangerinne å samarbeide med. Hun var helt fantastisk til å kore, høyst sannsynlig Norges beste. Dette er forferdelig trist, sier han.

Hylles av fansen På Hilde Heltbergs hjemmeside strømmer det nå inn med hilsener fra fansen.

NÆRE KOLLEGAER: 
Jonas Fjeld og Hilde Heltberg har jobbet sammen siden 1982. - Kreften har tatt en av de beste nå, sier Fjeld til Dagbladet.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
NÆRE KOLLEGAER: Jonas Fjeld og Hilde Heltberg har jobbet sammen siden 1982. - Kreften har tatt en av de beste nå, sier Fjeld til Dagbladet. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Du ga så mye og du vil alltid være i våre musikalske hjerter. Hvil du nå, skriver Leif Karlsen.

- Dette kom som et sjokk på meg. Flott artist med en stro stemme. Hvil i fred og syng med englene, Hilde, skriver Toril Schrøder.

- Nå har du fått hvile fra alle smerter og plager. Et nydelig menneske og en vakker sangstemme er borte for alltid. Mine tanker går til din familie og alle som var så glad i deg, skriver Tove Onshuus Nordbye.

SNAKKET OM NYTT SAMARBEID: Hilde Heltberg og Ole Paus har samarbeidet ved flere anledninger. - Dette er utrolig vondt, sier han til Dagbladet. 

Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
SNAKKET OM NYTT SAMARBEID: Hilde Heltberg og Ole Paus har samarbeidet ved flere anledninger. - Dette er utrolig vondt, sier han til Dagbladet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer