BLIR LÆRER:  Hilde Hummelvoll har jobbet i NRK siden 1986. Nå har hun sagt opp jobben for å bli lærer i Drammen. 

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
BLIR LÆRER: Hilde Hummelvoll har jobbet i NRK siden 1986. Nå har hun sagt opp jobben for å bli lærer i Drammen. Foto: Anne Liv Ekroll / NRKVis mer

Hilde Hummelvoll ferdig i NRK

TV-profilen skal bli lærer i Drammen.

(Dagbladet): NRK-profil Hilde Hummelvoll (51) har vært tilknyttet statskanalen siden 1986, da hun begynte i NRK Hedmark.

Nå har den populære programlederen valgt å si opp jobben - for å bli lærer. Det skriver Drammens Tidende på sin nettside. 

- Jeg har nettopp sagt opp kontrakten min med NRK. Siden i høst har jeg undervist i Medier og kommunikasjon på Åssiden videregående, og proffe kolleger og, ikke minst, entusiastiske og morsomme elever har gitt mersmak, sier Hummelvoll til avisa.

- Jobber med dramaturgien Hummelvoll har blant annet ledet programmer som «Forandring fryder», «Dyrisk» og «Kaoskontroll». Hun har også vært programleder for «Kvelden før kvelden» og «Sommeråpent» i en årrekke. 

Hun forteller til dt.no at hun er ferdig med «Sommeråpnet», men ønsker å gjøre «Kvelden før kvelden» også i framtida.

Om den nye lærerjobben sier hun at 16-åringer er et krevende publikum, og at hun tenker på det å være lærer litt som å opptre.

- Jeg jobber mye med dramaturgien. Har de sittet og hørt på meg i et kvarter, må de opp og trimme litt, jobbe i grupper eller skrive et debattinnlegg. Jeg tror på variasjon, det å dundre løs på en oppgave fra forskjellig vinkler, sier Hummelvoll til Drammens Tidende.

Flere priser Hummelvoll har fått prisen Gullruten to ganger i kategorien beste kvinnelige programleder.

Ifølge Drammens Tidende er Hummelvolls elever godt fornøyd med sin lærer, selv om enkelte var såkalt starstruck den første timen.

EKTEPAR:  Hilde Hummelvoll er gift med tv-profil Petter Nome. Paret bor i Asker.     Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EKTEPAR: Hilde Hummelvoll er gift med tv-profil Petter Nome. Paret bor i Asker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer